Leivo kaksi limppua työpöydällä pyöritellen. No miepä menin ja hurahin tähä leivän tekkoo. Muistan lapsuudestani erään jouluaaton aaton, kun isäni vatkasi ruisleivän raskia omalta äidiltään perityssä tiinussa katajasta tehdyllä vempaimella tai oikeastaan jonkin sortin vatkaimella
Kaksi limppua kuudesta sentään piilotin pakasteeseen joulua varten. Onhan joulukin ovella, ja saaristolaisleipä ihana pari sienisalaatille, graavilohelle ja juustoille
Leivo kaksi limppuaja laita ne liinan alle. leipää ei voita mikään kaupan leipä, sillä itse tehty leipä on niin tuoretta ja aitoa ja vastapaistetun leivän tuoksu on vastustamaton
Paahda Maalahden limppua tai muuta saaristolaislimppua, laita nokare Lohi Skagenia päälle. Tämä on myös hyvä suolainen aloitus, kun lähdetään kohottamaan juhlamaljoja
Pyörittele taikinasta kolme samankokoista limppuaja nosta pellille liinan alle kohoamaan. Harvoin tulee ajateltua, miten helppoa leivän tekeminen oikeastaan onkaan ja kuinka paljon sillä voi säästää kun tekee itse leivät
Vaikuttaa kamalan helpolta muttei tosta mulla ainakaan synny kun savua ja jotain kivikovaa, eihän tossa ole edes mitään nostatus ainetta, pyhällä hengellekö olisi tarkotus nousta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.