Helmikuu on varsinainen herkkukuukausi. Ensin nautittiin Runebergin päivän herkuista, loppukuusta vietetään laskiaista ja tässä välissä on vielä ystävänpäivä, jolloin on tietysti erinomainen syy leipoa kaikkea hyvää
Pullataikina venyi ja liukui jonkun verran, sillä yksi levyistä jäi liian paksuksi ja täyte on sen verran liukasta, että lopputulos ei ollut ihan siisteimmästä päästä
Aika mukavaa, jos lumi nyt sulaisi ainakin kaduilta, ulkona on ollut niin liukasta, että meidän pitkät päiväkävelymme ovat viikonloppuisinkin jäänet aika lyhyiksi
Muistaako kukaan mun epätoivoisia yrityksiä leipoa täydellistä ja terveellistä pulla. Minä muistan, jonka vuoksi pullan leipominen aiheutti pientä hymynpoikasta
Blinit. Ensimmäistä kertaa Paleokeittiössä ja emännän edessä. Ei ihan perinteiseen tapaan valmistettuna, vaikka innostus blinejä kohtaan Suomen ruokaperinteistä lähtikin
Crepes de cerises, perinteiset krepit kirsikkasiirapilla jälkiruoaksi. Crepes, tai krepit suomenkielellä, ovat alkujaan Ranskan Normadiasta tulevia ohuen ohuita rapeita ohukaisia, ja niiden kuuluisin version on Crepes Suzette, jotka ovat appelsiinillä maustettuja kreppejä
Suklaapullia, olkaa hyvät. Laskiaisen nimikkopulla. SLY30 kierroksella sain paketistani uuden Kotilieden, jossa oli paljon eri vivahteisia pullareseptejä
Laskiaispulla, talven sesonkiherkkujen ehdoton suosikkini. Joinain vuosina on tullut tehtyä vertailevaa eri leipomoiden ja kahviloiden laskiaispullatutkimusta
Kyseltyämme lasten kuulumiset aamusella,keskusteltiin ulos menosta,johon suurin osa lapsista totesi haluavansa mieluimmin oleilla sisällä, koska ulkona on niin liukasta
Laskiaista on nyt juhlittu ja tänä vuonna tuli käytyä jopa pulkkamäessä. Minun teki jo viime keväästä lähtien mieli rahkapiirakkaa, kun en sitä silloin kerennyt valmistaa, vaikka monissa blogeissa näkyi herkullisia reseptejä
Ei tarvitse vatkata jokaista ainesosaa erikseen, kuumentaa yhtä ja jäähdyttää toista, ja valmis taikinakin on sen verran liukasta, että tiskauksessa ei mene hermot
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.