Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoista ja helposti irtoaa kulhon reunoista. Itse leivon näitä sahramipullia joka vuosi, ja kierrän niitä kumpaankin suuntaan, käänteinen S kuitenkin tuntuu oikeakätiselle luontevammalle
Taikinalle voi levitellä melkeimpä mitä vain ja varmasti saa aina mieluista pullaa aikaiseksi. Sekoita ja lisää vähitellen loput jauhot ja vaivaa taikina valmiiksi
Ehkäpä kaikkea ei kuitenkaan välttämättä ole pakko tehdä ja perinteistäkään ei ole pakko pitää kynsin ja hampain kiinni, katsokaapa vaikka virolaisen Rakveren kaupungin joulukuusta
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa koneella n. Taikina ei ole kaikista helpoin vaivata, joten jos mahdollista tee se koneella
Sahramia siis vain hippunen, niin keittoon siihen tulee hieno aromi. Ensimmäisen kerran kokeilin sahramia vuosia sitten, kun halusin leipoa jouluksi sahramipullia
Vuodenvaihteen olin jälleen herkullisella makumatkalla, tällä kertaa Pohjois-Italiassa. Lomailun takia jäi muutaman joulureseptin postauskin vallan vaiheeseen
Moninaisuus kertoo siitä, että ruoka liittyy elämässämme moneen asiaan, se ei ole vain ravintoa. Idän ja lännen välissä suomalaiseen ruokakulttuuriin on sekoittunut vaikutteita molemmista ilmansuunnista
Tähän aikaan vuodesta on vain kaikenlaisia juhlia, paljon työtä ja kaikkea ylimääräistä. Ja sitä vietetään perinteisesti myös syömällä sahramipullia eli Lucia – pullia
Teimme myös ruotsalaiseen jouluun ehdottomasti kuuluvia Luciapullia. Lauantaina kaikki mukavat naapurimme saivat Luciapullia, loput ovat pakastimessa odottamassa Luciaa
Kananmunan voi vain jättää pois, sitä ei tarvitse korvata millään. Lucian päivää vietetään 13. 12 ja tuolloin tehdään perinteisesti sahramilla maustettuja lussekatter pullia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.