Eikä tuoksu petä - makuelämys on myös vaillansa vertaa. Tässä reseptissä olen käyttänyt Dansukker Fariinisokeria, jonka sain Dansukkerilta, osallistuessani heidän Suomen taidokkain herkkubloggaaja -haasteeseen
Freesaa niitä muutaman minuutin ajan kunnes niiden tuoksu muuttuu, ja lisää sitten sipulitahna. Linssilinjalla jatketaan - otetaan nyt sitten kaikki irti tästä teemavuodesta
Vastaleivotun leivän tuoksu tekee mut niin äärettömän onnelliseksi. Tuoksuvaa lauantaita. Ripottele noin 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja taikinan päälle ja peitä kulho pyyhkeellä ja anna nousta 1- 1 1/2 tuntia. + Ripottele 1/2-1 dl vehnäuhoja pöydälle ja kumoa taikina varovasti jauhojen päälle. + Leikkaa nopeasti taikina 6-7 suikaleeksi ja suikaleet sitten 2-3 osaan. Paistoaika noin 15-20 minuuttia uunista riippuen
Viime aikoina on tullut kokattua näitä vartissa valmista ja hävikistä herkuksi -teemaisia ruokia, sillä koitan saada käytettyä kuiva-ainekaappieni, maustekaappieni ja purkinjämien kautta ruokavarastoni tyhjiksi
Erilaisia pata- ja laatikkoruokia on tullut tehtyä suhteellisen vähän mutta nyt taaperoystävällisempää ruokavaliota ajatellen, niiden aika on koittanut
- Vatkaa rahka ja kananmunat kulhossa. nimittäin se tuoksu joka keittiöstä leijaili koko asuntoon. - Sekoita joukkoon maito, sokeri, suola, vaniljasokeri sekä sulatettu voi
Sekoita sitten kananmuna-piimäseos kuiviin aineisiin suurempaan määrään murotaikinaa. Tuplasin kardemumman määrän ja tuoksu kotona oli aivan tajunnan vievää
Olisiko kyse kärsimättömyyden puutteesta vai leipomiseen tarvittavien raaka-aineiden tarkkuudesta. Tuoreen leivän tuoksu on aina huumaava ja pitää sanoa, että pataleipä oli ihanaa
Paista 250- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 250- asteisessa uunissa noin. Miten perinteiset perunarieskat voikaan olla niin hyviä ja miksi näitä tulee tehtyä niin harvoin
Tätä ruokaa kokatessa uunista nousi niin vastustamattoman herkullinen tuoksu, että oli vaikea saada pidettyä uuninluukku kiinni ja paahtaa bataatit kunnolla ylikypsiksi
Kevyen lumisateen leijjaillessa sunnuntaina ikkunan takana, olin jouluisella mielellä ja ripautin perustaikinan joukkoon teelusikallisen piparkakkumaustetta, ja ai että, mikä ihana tuoksu uunista tulvahti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.