Innostuksen syynä oli tietysti eilen YLE Teemalla alkanut Ottolenghi's Mediterranean Feasts -sarja. Mielenkiintoinen makumatka alkoi Marokosta jajatkuu seuraavina viikkoina mm
Kebab, Kabob, Shish kebab, Souvlaki, Cevapi, Shaslik, Yakitori jotka kaikki periaatteessa ovat sama asia, tikkuun varrastettua lihaa, siis suomeksi niin hauskasti kebakkoja
Jääkaapissa sattui onneksi olemaan paketti jauhelihaa, joten tällä kertaa ruuaksi arpoutui marokkolaiset mausteiset lihapullat erittäin maukkaassa tomaattikastikkeessa
Marokkolainen lihapulla nimi tulee siitä että normaalin jauheliha taikinaa sovelletaan vielä kermaviili mukaan mikä tuo siihen makua ja mehukkuutta tällä ohjeella olen tehnyt tähän mennessä kaikki lihapullat paitsi hampurilaisten väliin menevät pihvit
Marokkolaiset kikherne-porkkanat. Vartaassa grillattuun picanhaan liittyy meillä erityisen lämpimiä muistoja toissavuotiselta Madeiran reissultamme, jolloin pääsimme maistamaan tätä grillilihojen kunkkua ensimmäistä kertaa
On paljon niitä uusia ruokia, joiden hyvyyttä ruokapöydässä huokaillaan ja silti vasta pitkän pitkän ajan kuluttua, jos silloinkaan, ne pääsevät lautaselle uudestaan
Muutama vuosi myöhemmin Ranskassa asuva kaverini tarjoili Suomessa käydessään ensiluokkaista kanataginea, ja olin kuolla kateudesta, kun hän kertoi, että suolatut sitruunat kuuluvat Ranskassa lähes joka kaupan valikoimaan - näin tietysti siksi, että maahanmuuttajat ovat vuosikymmenien saatossa kiitettävästi rikastuttaneet maan ruokakulttuuria
Viikkoa aiemmin tulimme testanneeksi kyllä superherkulliset marokkolaiset karitsanpotkat, mutta nyt pääsiäisenä tutustuimme ensimmäistä kertaa karitsan kareiden valmistamiseen Helsingin sanomien reseptillä
ajatellut pyhittää tämän ainokaisen vapaaillan ihan sohvalla loikoiluun ja. Joskus toisen epäonni on toisen onni ja kyllähän sitä sohvalla ehtii loikolla
Marokkolaisen keittiön viehätys on sen runsaissa mauissa ja mausteissa. Reseptin ovat New York Timesin sivuilta kotouttaneet hauskannimisen Maustemittakaava-blogin Claudia ja Elias
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.