Onko minusta tulossa thairuokamestari. No ei varmasti, mutta minusta tuli iso fani. Olen jo alkanut miettiä miten voisin hyödyntää ylijääneet kastikkeet ja minkälaista olisi kerran jo tehty ruoka erilaisen lihan (kalan) kanssa ja mikä on minun lempimauste, thai vihannes ja kastike
Olimme taannoin jännän äärellä. Vihdoin ja viimein saimme aikaiseksi testata kuuluisia Momofuku-ravintolan soijakastikkeessa marinoituja kananmunia (tästäkin on todellisuudessa aikaa noin puoli vuotta, on näemmä jäänyt tämäkin resepti julkaisematta ajallaan
Naudanlihan/häränlihan ja punaviinin liitto on herkullinen ja kuuluu vakiosuosikkeihini. Valmistustapoja, versioista ja koulukuntia on useita, yksi kiistelyn kohde on punaviinin laatu, itse käytän ruuanlaittoviininä viiniä jossa on selkeä vahva maku ja aromi, kallista vuosikertaviiniä ei kuitenkaan kannata käyttää
Pataruoat ovat siitä mukavia ruokia, että niiden valmistuessa voi puuhastella myös kaikkea muuta. Omia suosikkeja ovat yleensä riistasta ja tarkemmin hirvestä tehdyt pataruoat, mutta kyllä myös naudasta saa oikein maistuvaa ja mureaa sapuskaa
Kotikokin aistianturit suuntautuivat tällä kertaa Kiinan suuntaan, sillä nyt kokeiluvuorossa oli paistettua naudan ulkofileetä, kevätsipulia ja chiliä riisin ja soijapohjaisen kastikkeen kera
T. ä. t. p. e. r. i. a. m. k. l. s. h. -. ö. u. n. v. o. j. y. ,. M. O. z. L. (. ). H. g. K. D. P. 4. 5. d. N. I. J. Y. B. Q. 3. S. 1. 2. 0. C. 7. V. G. Ö. E. b. c. k g. d l. t l
Narbonnessa on tällä hetkellä lämpöä yli 30 astetta ja vielä lämpimämpää on luvassa. Siispä ruoanlaittoa sisällä ei kannata edes harkita, joten Jupen keittiössä grillataan nyt ja lähitulevaisuudessa koko kesän tarpeet täyteen
Nyt on pakko myöntää, että lihoissa on todellakin eroa. Yleensä ei nautaa tule juuri ostettua, mutta kun lähikaupassa oli tarjolla kunnon Herefordin rotukarjan lihaa, niin pakkohan sitä oli ostaa
Paistettu riisi, vol 2. 25. 2. 2016 by Merja Jätä kommentti. Paistettu riisi, tuo hätäruokien kuningas. Ruoka syntyy jos jääkaapissa on valon lisäksi vanhaa keitettyä riisiä ja kananmunia
Kermainen hirvipata on syysruokaa parhaimmillaan. Hirvenliha on harvinaista herkkua keittiössäni ja tämän lihakimpaleen ostin Joensuun kauppahallista, Hallin lihasta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.