Tarjoa nokkoslettuja yhdessä kermaviilikastikkeen ja puolukkasurvoksen kanssa. Se sisältää muun muassa rautaa ja runsaasti vitamiineja, vahvistaa vastustuskykyä ja tasoittaa verenpainetta sekä poistaa kehosta ylimääräistä nestettä
Keräsin kotopihalta nokkosia ja ryöppäsin niitä pakkaseen. Nyt piti paistella ensimmäinen koe-erä lettuja, että tietää lähteäkö uudestaan nokkosennypintään
Tällä kertaa pannulla paistui suolaisia nokkoslettuja. Yleensä mökillä muurinpohjapannulla, mutta tiukan päivän jälkeen myös kotikeittiössä lohduntuojana
) ja testasimme heti sen toimintaa. Sorbetti sai innoituksensa mansikkadaiquiri-drinkistä ja se onnistui aivan nappiin – ilmeisesti ensikertalaisen tuuria on kiittäminen
Huuhtele lehdet ja käytä nopeasti kiehuvassa vedessä. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puristele hellästi vedet pois ja silppua veitsellä pieneksi silpuksi
Söin kaupan lettuja myös apukokin ollessa reissussa kesällä, silloin ei ollut aikaa paistella lettuja itse ja vaikka ne kaupan versiot eivät itsetehtyjä voita, on niissä hento muisto lapsuudesta, etenkin jos mättää tarpeeksi puolukkahilloa päälle
Nokkonen ja tuoreet lehdet on terveellisin ja ravinnerikkain ns. Kalorimäärä on kutakuinkin sama kuin perunassa, lisäksi se on kaksi kertaa ravitsevampi kuin porkkana ja jopa kolme kertaa saat enemmän ravinteita kuin viljelllystä pinaatista
Jos sinulla on aikaa pieneen taiteiluun, ota pieniä nokkosen lehtiä talteen ja laita ne ennen taikinaa pannulle ja saat kauniita koristeltujanokkoslettuja
Ja toisin päin. Ja nokkosiahan meillä kellään ei kasva pihassa, eihän. Pelkkä ajatus saa jo nokkoset kaikkoamaan naapurin puolelle (lisäksi nokkoskeitto, nokosmuhennos, nokkosletut ja vaikka mitkä saavt nokkoset juoksemaan henkensä edestä)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.