Nuorempi tyttäristäni sai eilen sen kauan odotetun ajokortin, jippii. Oli juhlinnan aika, todellakin. Iso etappi taas elämässä saavutettu ja ikimuistoinen päivä hänelle (sekä koko perheellekin
marjoilla, hedelmillä, kermavaahdolla, strösseleillä ja/tai suklaarouheella. Oltiin tuossa jokunen aika sitten ystävillä syömässä ja ai että olipa taas hyvää ruokaa
Siirrä taikina pakastepussiin/tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin n. Kauli ylimäääräinen taikina ja ota koristeleikkurilla/pienellä piparimuotilla taikinasta kuvioita
Olen ollut reseptien keräilijä jo pikkutytöstä saakka. Rakastin selailla leivontakirjoja ja haaveilin osaavani tehdä kuvien kauniita marsipaanikakkuja ja suklaakoukeroita
Tämän herkun kanssa sopivat mukavasti hedelmäiset, hapokkaat, ja keskitäyteläiset italialaiset punaviinit kuten nuoret Chiantit Toscanasta, tai Valpolicellat Venetosta
Ruisleivän juuren voi tehdä myös valmiista ruisleivästä (sellaisesta, johon on käytetty hapanjuuritekniikkaa) eli ostat kaupasta/lähileipomosta hiivattoman ruisleivän, leikkaat siitä kolme viipaletta ja lisäät joukkoon litran lämmintä vettä ja 600 g täysjyväruisjauhoja
Kypsennys aika riippuu uunin tehoista sekä punajuuren "iästä", sillä nuoret vastanostetut punajuuret kypsyvät nopeasti, mutta talven yli varastoidut punajuuret vaativat pidemmän kypsentämisajan, sillä niistä tulee kovempia varastoinnin aikana, kun sokeri muuttuu tärkkelykseksi
säilykeananasta tai -persikkaa, herkkusieniä, aurinkokuivattua tomaattia, purjoa, eri värisiä paprikoita, pikkutomaatteja puolikkana/viipaleina, freesattua sipulia jne
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.