1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. Y. k. s. i. p. t. ä. a. n. e. h. v. y. ,. u. d. o. j. m. l. M. r. ö. V. O. B. H. N. c. L. P. E. T. b. K. J. 3. -. 4. g. (. 9. 0. ). 2. t l
Kesäkurpitsa-tonnikala-tomaattikastike1 tölkki kuorittuja tomaatteja1sipuli1 valkosipulinkynsivaaleaa tonnikalaa1 kesäkurpitsapippuriasitruunamehuachiliäbasilikaaPilko sipuli sopivan kokoisiksi palasiksi (ei liian pieneksi paitsi jos inhoaa sattumia). Laita kasariin oliiviöljyä ja kuullota sipuleita noin 10 minuuttia. Valkosipuli-jogurttikastike1 dl jogurttia1 valkosipulin kynsi1 rkl oliiviöljyämustapippuriasuolaasitruunamehuaToimi erityisen hyvin kaali-kurkku-kevätsipuli salaatin kanssa. 1 tölkki kuorittuja tomaatteja. 1 sipuli. 1 valkosipulinkynsivaaleaa tonnikalaa
Onneksi syksyä ei tarvitse harmitella, kun sytyttää kotona kynttilät palamaan, keittää kupin teetä ja istuu sohvalle mutustamaan näitä ihania minipiirakoita
80g mantelijauhetta140gtomusokeria10g kaakaojauhetta20g erikoishienoa sokeria70g kananmunan valkuaista. 100ml kuohukermaa. 25g normaalisuolaista voita1rkl vastapuristettua appelssiinin mehua. 1tl appelssiinin raastettua kuorta (1 iso appelssiini). 1. Lisää vaahtoon noin 1/3 osa manteliseoksesta varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja vaahdon alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen pyöreä terä (käytin 1,2cm terää) ja pursota pellille leivinpaperin päälle noin 2,5-3 cm kokoisia nokareita. Jotta ilmakuplat hajoavat, pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle. 10. 11. Kuumenna uuni 140 asteeseen ja paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia (paistoin omiani n. 137 asteessa 13 min). 12. Anna macaronien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. 13. 14. 15. 16. 80g finely ground alomonds140g icing sugar10g unsweetened cocoa powder20g caster sugar 70g egg whites. 100ml whipping cream. 25g normally salted butter1 tablespoon fresh orange juice. 1 teaspoon finely grated orange zest (1 big orange). 1. Fould in getly with rubber spatula about 1/3 part of the alomond mixture into the foam. When small amout of pattern dropped from the spatula flatten in about 30 seconds, stop turning, your pattern is ready. Pour batter into cake decorating bag with diameter of 1 cm sized circular piping nozzle (I used 1,2cm circular nozzle) and pipe about 2,5-3 cm size pats on to baking paper over the baking tray. In order to break down the air bubbles, drop the baking tray a couple of times from about 10 cm height to the table. 10. 11. Bake macarons in the middle level of the oven in 140 C (284 F) degrees for about 15 minutes (I baked mine approx. 137 C degrees for 13 min). 12. Let Macarons cool down over the baking tray about 10 minutes and then transfer them to cool on wire rack. 13. 14. 15. 16. 100ml kuohukermaa. 100ml whipping cream. 1 tablespoon fresh orange juice. 1 teaspoon finely grated orange zest (1 big orange)
Vaikken nyt itse ole enää lapsi (pian 17-vuotiaana), sain minäkin ilmaisrannekkeen ja raahasin parhaan kaverini mukaani Helsinkiin päiväksi. 1 banaanin. 1 tl vaniljasokeria. Even though I don’t count myself as a kid anymore (I’m nearly 17) I got a free ticket and dragged my best friend with me. 1 banana. 1 tsp. 1 banaanin. 2 kananmunaa 1 tl vaniljasokeria. 1 banana. 1 tsp vanilla sugar
Viimeinen Taltuta makeanhimo -valmennus ennen ensi syksyä starttasi juuri. 1 pieni bataatti (omani oli noin 20 cm pitkä ja 5 cm kapea). 1 dl raakakaakaojauhetta. 1 tl leivinjauhetta. Ehdit mukaan 12. Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa 1 pieni bataatti. 1 dl raakakaakaojauhetta. 1 tl leivinjauhetta
Niitä sai molemmissa mummoloissa sekä kotona. 1dl perunajauhoja. 1 tl maldon suolaa. Anna turvota 10 min. Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista pieniä pannukakkuja noin 1-2 min per puoli. 1cup gluten free oat flour. 1/2 cup potato flour. 1 teaspoon maldon salt. 1cup gluteinfree oat milk ( or other nondairy milk). Cook for 1 to 2 minutes, until they start to bubble around the edges and flip. Cook for another 1 to 2 minutes. 1dl perunajauhoja. 1 tl
Rakastan syksyä, niitä ensimmäisiä kirpeitä syysaamuja ja sitä tiettyä tuoksua. 1pss Pirkka siemensekoitusta. 1dl gluteenitonta jauhoseosta. 1rkl chiansiemeniä. 1tl suolaa. 1rkl hunajaa. 1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota jääkaapissa 1 tunti. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. 1pss Pirkka siemensekoitusta. 1dl gluteenitonta jauhoseosta. 1rkl chiansiemeniä. 1tl suolaa. 1rkl hunajaa
Mukavaa ja LÄMPÖISTÄ syksyä. Tässä linkki Drops Designin ohjeeseen, Little Red Riding Slippers. Drops designin sivuilla on sen verran hyvät ohjeet (joilla tämäkin purkamiseen tottunut stiplaaja sai kahdet tossut aikaseksi), joten en nähnyt tarvetta kirjoittaa omin sanoin ohjetta tänne
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.