Tämän ihanan, suorastaan syntisen hyvän pataruuan löysin Elämää Koivurannassa-blogista, kun tutkin reseptiarkistojani, multa löytyi itseltänikin muutama resepti
Kaiken huipuksi Ekun keittiö-blogiin katsoessani, sieltäkin tämä ohjen tupsahahti silmiini. Eilen otin sulamaan tuota jonkin aikaa sitten tekemääni palapaistia ja tein siitä moskovanpataa
-. -. -. -. -. J. u. h. l. a. r. o. t. k. e. n. y. s. ö. ä. v. i. ,. p. j. ). T. m. M. d. ". O. S. b. g. K. E. 3. 5. 0. 2. c. 1. 4. R. L. 6. H. 7. P. I. z. <. N. &. t l
Pata kulkee nimellä Moskovan pata, ja olen törmännyt moneen ylistävään reseptiin netissä. Kaivoinpa isoimman ja vanhimman patani, sen mustan ei-emaloidun ja 1,5 kimpaleen hevosenpaistia pakkasesta. Moskovanpata6-8. lle1 kg hevosen-tai naudanpaistia kuutioituna3 sipulia hienonnettuna3 suolakurkkua kuutioituna3 rkl juoksevaa hunajaa3 rkl vehnäjauhoja5 dl lihalientä150g sinihomejuustoa240g smetanaa1 tl cayennepippuria1 tl rouhittua mustapippuriavoita paistamiseenpersiljasilppuaLaita voi pannulle sulamaan ja kuullota sipulisilppua muutama minuutti
Moskovan pata on aika vaatimattoman näköinen pataruoka, mutta jos pata sisältää mureaksi haudutettua naudan lihaa, Aurajuustoa, smetanaa, suolakurkkuja ja hunajaa, voiko se vaatimattomasta ulkomuodostaan huolimatta olla muuta kuin hyvää
-. -. -. -. T. ä. s. p. t. e. i. l. m. a. n. o. M. k. v. d. r. u. h. j. ,. I. y. L. Y. A. 1. g. 3. 2. c. 5. 0. 4. V. O. ö. P. K. R. H. S. E. ). N. l. k g. t l. d l
Pataa voi tehdä sisä- ja ulkopaistista. Moskovan pata. Suolaa pataan ei tarvitse lisätä, koska suolakurkku ja Aura-juusto sisältävät ainakin riittävästi suolaa
-. -. -. -. -. -. -. O. l. i. t. ä. v. k. o. a. j. s. n. e. h. d. m. r. u. T. G. g. ,. p. M. y. L. 1. 9. 7. H. ö. E. S. K. (. I. ). A. N. 0. 6. 3. 2. 4. 5. C. c. /. f. J. R. d l
Aluksi pyörittelen mielessäni härkäruukkua ja moskovan pataa, mutta päädyin surffailemaan internetin ihmeellisessä maailmassa ja vastaan tuli liharuukku
Koko syystalven ripottelin sitä aamupalajogurttiini, syksyn mittaan tekaisin siitä pavlovat pariinkin otteeseen ja nyt listalla on ainakin granaattiomena-sumakkisour ja yule mule drinkkigururouvien Kivistössä -blogista ja paljon muuta
Tämä Moskovanpata on hieman muokkaamani versio Vesen #39 ja Roopen #101 lähettämistä resepteistä. Viinisuositukseni ruuanlaitto- ja ruokajuomaksi on Milestii Mici Codru 1987
Moscow mule. eli baarimikkojen ja -minnojen sivuilta (vaikkapa ) seuraavaa jotka tähän lainasin (vaikka lupasin viime uutena vuonna alkaa harrastamaan hanaviinejä eli niitä saunaviinejä) niin valitsin kuitenkin harrasteena juoda kaikki klassikko cocktailit läpi ainakin pari kertaa ja jotenkin näin se sitten meni, ainakin ajatuksissa
-. -. -. -. T. ä. s. p. i. t. k. a. r. u. o. h. j. e. M. v. n. y. l. m. ,. K. d. P. 4. 6. 0. g. (. ). 2. 1. A. c. w. L. ö. N. H. Y. 5. J. b. V. d l. p r
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.