Minä täydensin omaa jäädykettäni mustaherukkaliköörillä maustetulla puolukkasurvoksella. Mustaherukkalikööri taittaa sokeroidun puolukkasurvoksen happamuutta pehmeämmäksi tekemättä jäädykkeestä kuitenkaan liian makeaa
Maku maustuu mehukkaimmaksi muutaman päivän kuluttua, joten kakun voi ilomielinvalmistaa kunnolla ennen pääpäivää, unohtamatta tarjoilua kahvin ja mustaherukkaliköörin kanssa
Se koostuu mustaherukkalikööristä ja kuivasta kylmästä Bourgognen valkoviinistä ja se tarjoillaan tavallisesta viinilasista Oikeasti myös tämä Creme de Cassis mitä käytetään pitäisi olla Bourgognesta kotoisin olevaa Aligotée rypäleistä valmistettua viiniä
Mausta suolalla ja pippurilla, sekä lorauksella mustaherukkalikööriä. ½ kg valkohäntäpeuran lihaa kuutioina (hirvi, kauris, poro)150 g villisiankylkeä (pekonia)porkkanaanauristasipuliavalkosipuliavarsiselleriäpersiljaapunaviiniämustaherukkalikööriä (cassis)suolaapippuriavehnäjauhojavoitaoliiviöljyäRuskista valkohäntäpeuran liha kuumalla pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa nopeasti ja laita liha hetkeksi sivuun lepäämään
Ja jos se on tarkoitus tehdä vain aikuisille, lisäisin vähän mustaherukkalikööriä täytteeseen. Halusin kokeilla miten mascarpone-juuston vatkaaminen viinimarjahyytelön kanssa toimii, ihan muita juttuja varten (siitä lisää myöhemmin)
1 ½ dl mustaherukkalikööriä (crème de cassis). 1 ½ dl mustaherukkalikööriä (crème de cassis). Tässä raparperikeitossa on niin paljon potkua sekä mausteista että punaviinistä ja likööristä, että sen kanssa kannattaa ehdottomasti tarjoilla reilunkokoinen pallo vaniljajäätelöä
Drinkeistä suosikkini on Kir Royal, mustaherukkalikööriä ja kuohuvaa. Kiireistä keikkaelämää viettävälle Anna Hanskille ja Hanskin sisaruksille yhdessä syöminen ja läheisten tapaaminen ovat se juttu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.