Viikolla alkoi kamalasti tehdä mieli mustikkapiirakkaa. Tarkemmin kun miettii, niin ei taidettu viime kesänäkään yhtään mustikkapiirakkaa saada aikaseksi
Vaikka pidän metsässä kuljeskelusta, jätän mustikat mielelläni toisten poimittavaksi. Puolukkapuurosta poiketen mustikat kannattaa laittaa puuroon tuoreena, keittämättä
Laita tuoreet tai pakastemustikat kattilaan ja kuumenna niitä koko ajan sekoittaen. Tein viikonloppuna mustikka- juustokakku muffinsseja ja herkullisen kantarellipiiraan
Ripottele mustikat taikinan pinnalle. Ripottele mustikat tasaisesti piirakkapohjalle. Pinnalle ripotellaan mustikat ja hieman sokeria, ja uuniin 20 minuutiksi
* voit tehdä kermaviilitäytteen ensin ennen, kuin levität jään kohmeiset mustikat pohjan päälle. Ripottele mustikat viimeisenä kermaviilitäytteen päälle
Laita mustikat piirakka pohjan päälle ja kaada päälle maitorahkaseos. Nyt on hyvä hetki tyhjentää pakastimet viime vuoden marjasadosta, Piirakka onnistuu toki myös tuoreista mustikoista mutta silloin voit jättää perunajauhot laittamatta mustikoiden sekaan
Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua
Lusikoi päälle mustikat ja kaada loraus vaahterasiirappia. Mitä parhainta sunnuntaita. Saanko ennakoida. Kohta on työviikko käsillä ja taas on aika alkaa miettimään eväitä töihin, jotain syötävää ennen treeneihin lähtöä (jos sattuu kuulumaan siihen ahkeraan ihmisjoukkoon) ja ennen kaikkea aamupaloja kotona, töissä, missä vaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.