Tässä on haukiruoka, josta pitävät nekin, jotka eivät muuten kalasta tai ainakaan hauesta välitä. Aseta perattu, kokonainen hauki uunipellille kulmittain, leikkaa tarvittaessa pyrstö pois
Valmiiksi fileoiduista Ahti-silleistä on helppo valmistaa silliherkkuja. Kun minua pyydettiin mukaan Ahti-sillit -kampanjaan, ei vastausta tarvinnut paljon miettiä
Norjalainen kansallisherkku, jonka raaka-aineena käytettyjä savustettuja ja kuivattuja lampaan kylkiluita saa kuuleman mukaan Norjassa ihan päivittäistavarakaupoista
Kannattaa muistaa, että ruotsalainen hummeri on tällä hetkellä ympäristöystävällisin valinta, ja kanadalainen amerikanhummerikin parempi valinta kuin heikkokantainen norjalainen euroopanhummeri
Kolmatta ei millään osattu valita ja vieraat taisivat olla noista kesyversioistakin jo kurkkuaan myöden täynnä kauhua, joten lopulta kolmanneksi elokuvaksi valikoitui norjalainen sähellys Troll hunter
Käytetäänhän myös katajanoksia ja sen marjoja hyvin samalla tavalla, sekä giniä, kuten yksi norjalainen keittiömestari jonka kanssa työskentelin monen monta vuotta
Kanelsnurret elikkäs kanelikierteet on -vähän jäi epäselväksi- tanskalainen/norjalainen/ruotsalainen/mutta ei siis suomalainen/ versio herkullisesta kanelipullasta
1 norjalainen lohifilee n. 1 norjalainen lohifilee n. Jostain syystä ei ole tullut tehtyä moneen vuoteen uunilohta sillä omalla perinteisellä tavalla, millä lohta teki silloin, kun lapset olivat pieniä
Silliherkut tarjoillaan tyylikkäästi punasipulirengaspedillä. Lado lasipurkkiin kerroksittain silli- ja porkkanaviipaleita, sipuli- ja purjorenkaita sekä hienonnettua tilliä
Norjalainen tryffelikakkuPoronnenät200 g suklaata2 rkl voita2 rkl kermaa2 1/2 dl tomusokeria30 hillottua kirsikkaa2 dl kookoshiutaleitaSulata suklaa, voi ja kerma
Muutama pieni norjalainen (ruotsalainen ja saksalainenkin) jalkapari on jo lämmitetty junasukilla. Mieheni oli pelikaverinsa kanssa tässä päivitellyt, että miksi ei ole keksitty sellaisia vauvan sukkia, jotka pysyy jalassa, kun aina saa olla keräilemässä niitä pikku tossuja lattialta ja peiton käänteistä ja milloin mistäkin
Kermaviili - Norjalainen kermaviili eli rømme on suomalaista rasvaisempaa ja vähemmän hapanta. Jos Norjalainen versio ei kolahda niin,ruotsalainen poronkäristys vodkalla terästettyjen puolukoiden kera voi olla hyvä vaihtoehto
Joka tapauksessa norjalainen kassilohi on hyvää. Rakastan lohta. Norjalaisesta kassilohesta puhutaan. halveksuvasti, mutta ken on nähnyt ne kassit puhukoon sitten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.