Täydellisen roseepaistettu lampaan kare kruunaa pääsiäisen aterian. Perinteinen lampaanviulu on aina pääsiäisen kuningas, mutta kevyempää vaihtoehtoa etsivälle sopii salaatti, joka kruunataan lampaan kyljyksillä ja tuoreella parsalla
Minestrone-keittoa ja savulammastaJa taas yksi liharesepti tältä "vannoutuneelta" kasvissyöjältä. Näkyy myös lautasella se, että on ollut koko talven ja alkukevään energiat vähissä monella tapaa
pääsiäislammasta nyhdettynä. ja jos revittyä pääsiäislammasta jää, tee lammaspitaleivät. Aina juhlapyhien alla tulee selattua niin ruokalehtiä kuin nettiäkin ja mietittyä parasta mahdollista yhdistelmää alku-, pää- ja jälkiruoaksi
Pääsiäislampaan muhiessa uunissa tein lounaaksi ja lasten iloksi kebakoita. Broilerinjauheliha on kivaa vaihtelua perinteiselle naudan jauhelihalle ja siitä kun vielä vääntää kebakoita - mitä itsellä ei ainakaan usein tule tehtyä - tuntuu se spessummalta
Harjoittelin pääsiäislampaan tekoa ja tänä vuonna eri tapaan kuin aikaisemmin. Nyt tarjolla olisi lampaan ulkofilettä, jonka paistoin sellaisenaan ilman marinointia, pannulla
Lampaan tai karitsan fileestä, paahtopaistista ja kyljyksistä saa loihdittua herkuista herkuimpia lammasruokia, mutta jotenkin ennen kaikki viritelmät lampaan paistin tai-viulun ja muiden vastaavien kimpaleiden kanssa ovat olleet jonkinasteisia pettymyksiä
Olin pari vuotta sitten Hakaniemen kauppahallissa ostamassa pääsiäislammasta. Tämän jokseenkin synkän otsikon alle kätkeytyy resepti, joka tietyissä piireissä kohottaa kulmakarvoja
Vihreää minttukastiketta pääsiäislampaan kanssa, se perinteinen ja herkulliseksi todettu yhdistelmä. Englannissa niin perinteinen minttukastike jota ilman moni tuskin edes syö lammasta muulloinkaa kuin vain pääsiäisenä
Munien ja mantelien lisäksi pääsiäisen ruokapöytään kuuluvat yhä tänä päivänä rahka, mämmi, sitrushedelmät sekä broileri ja kalaruoat, pääsiäislammasta unohtamatta
Karitsavartaat. Ruokajuhlat voivat rajoittaa joidenkin raaka-aineiden käyttöä muina vuodenaikoina. Mielestäni poro ja karitsa ovat juuri sellsisia aineksia, joista kuulee yleensä vain joulun tai pääsiäisen alla
Pääsiäisenä lupailin, että raapustan yksityiskohtaisemman selonteon menuusta jälkikäteen. Ihan senkin vuoksi, että kokkailut ja vanhoihin resepteihin tekemäni muutokset jäisivät itsellenikin mieleen seuraavia vuosia ajatellen
Karitsavartaat. Karitsa kuuluu pääsiäiseen. Tämä suussasulava menu sopii pääsiäiseen kuin tipu rairuohoon eikä sen eteen tarvitse nähdä järjettömästi aikaa ja vaivaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.