Exciting flavours, cuisines of far-away countries, unknown ingredients, different cooking techniques… Our love of exploring the world of food keeps us browsing through cookbooks and blogs for days on end, but every time we spend some time with our families we crave those dishes which bring back a little piece of our happy childhoods
Caldo verde, "vihreä liemi" eli portugalilainen papu-kaalikeitto valmistetaan oikeaoppisesti joko ilman lihaa, tai sitten chouriço-makkara keitetään erikseen ja siivut nostellaan keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua
Että ruoka ei unohtuisi. Jokaviikkoinen soppamme. Tänään oli siinä ja siinä, että tarjoanko pikkuperheelle sapuskaa, sillä kotiuduimme viime yönä vasta kahden jälkeen… että viitsisinkö
Harkitsin papukeittoa, mutta kaikki reseptit tuntuivat tylsiltä. Haluaisin mennä Feziin, Marokkoon maistelemaan kaikkia ihania taginepatoja, salaatteja, tahnoja, leipiä ja ties mitä
For English please see here. * * *. Lyutenitsa on Bulgarian suosituin perinneherkku. Kaiken lisäksi tämä herkullinen ja monikäyttöinen paprika-munakoiso-tomaattitahna on gluteeniton ja vegaanikin
En ole ikinä ennen tehnyt papukeittoa, mutta papujen terveellisyys ja yleisyys täällä Algeriassa innosti kokeilemaan algerialaisten papujen, Lubian, valmistamista
Vuosi 2013 on alkanut ruoanlaiton ja leipomisen osalta hyvin epäinspiroituneissa ja vanhojen reseptien toistamisen merkeissä, joten blogihiljaisuuden sijaan ajattelin listata viime vuonna tehtyjä herkkuja, jotka syystä tai toisesta jäivät bloggaamatta
Kreikkalainen papukeitto, fasoláda, on arjen täyttävää kasvisruokaa parhaimmillaan. Ota härkää sarvista ja tutustu iki-ihaniin papuihin vaikka tekemällä fasoládan, papukeiton pakkaspäivien herkuksi
Mustaa keittoa, siis keitto jossa mustaa riisiä, mustia linssejä ja mustia papuja. Huomenna Martinpäivä, se päivän jolloin ennen vanhaan perinteisesti syötiin hanhea, perinne joka edelleen elää Ruotsin eteläisimmässä maakunnassa, Skoonessa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.