Italiassa söin usein jo klassikoksi muodostuneen quattroformaggin, eli neljän juuston pizzan, mutta jostain syystä en ole sitä tullut tehneeksi kotona ennen eilistä
Kehittelin reseptin ex tempore kaupassa ruokaostosten lomassa - muistelin, että kotona jääkaapissa käyttöön pääsyä odottivat parsakaali ja kukkakaali ja kaupasta nappasin mukaan pussin mustakaalia kuten lähes aina, kun sitä kaupasta löydän
Pastan kiehuessa sekoita kupissa kananmunan keltuaiset sekä ruokakerma. Jumalaista herkkua on tullut syötyä niin Lontoossa, Saksassa, Saksassa Kölnissä, Espanjassa ja moneen kertaan, Kanadassa ja niin monessa muussa paikassa täällä kotimaassa kuin ulkomaillakin
Ainakin Lahen koulujen suosikkiruoka on Palermon pasta. Kippaa raa`at fileesuikaleet uunivuokaan, lorauta päälle rypsiöljyä, siirappia tai hunajaa, currya, mustapippuria ja sekoita hyvin keskenään
En tosin toeutettanut alkuperäisen ohjeen mukaan, yritelmänä aina on, että kuohukermaa ei olisi joka ruuassa ja vaikka se varmasti hyvää olisikin, niin oli tämä kyllä näinkin vallan mainiota
Kyllä, se on vain lihapulla pasta. Ulkomailla tätä pidetään Italian tuntomerkkina. Tätä pastaa ollaan nähty varmasti jo monta kertaa leffoissa ja missä muuallakin
Pastan voi lisätä kastikkeeseen tai sen voi lisätä erikseen kuten itse tein. Alunperin ohjeeseen kuului käyttää myös sinihomejuustoa, siihen en minä koske joten jäi laittamatta
Lisää pastan sekaan ja nostele kunnolla sekaisin. Vastaan että Kilpisjärvellä sijaitsevanainoan kaupan, K-Market Kilpishallin, Kilpislihan heput ovat kylmäsavustaneet lohen aivan kuin sen pitääkin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.