Maa-artisokka on läheisesti sukua auringonkukalle ja siitä syödään sen juurimukulat, useimmiten keiton tai soseen muodossa, ja maa-artisokat saa parhaiten kuorittua raaputtamalla niistä kuoren perunakintaalle pois ja vain isot ja tasaiset mukulat kannatta kuoria perunankuorijalla
Maa-artisokat saa parhaiten kuorittua raaputtamalla niistä kuoren perunakintaalle pois ja vain isot ja tasaiset mukulat kannatta kuoria perunankuorijalla
Tässä käyttämäni maa-artisokat jotka paahdoin uunissa, olivat melko tuoreeltaan suoraan maasta joten niiden kuoret oli helppo kintailla raaputella pois mutta jos maa-artisokat ovat olleet kauan kaupan hyllyllä voi ne olla pakko kuoria perunankuorijalla
Ilokseni saan arpoa Nordwikinperunankuorijan yhdelle lukijalle. Tällä perunankuorijalla perunoiden käsittely on todella helppoa ja nopeaa, eikä ylimääräistä sotkua synny yhtä helposti, kuin tavallisesti perunoita pestessä
Laiskan (ja allergisen) perunankuorijan tulee harvoin tehtyä perunamuusia niin paljon, että sitä jäisi yli, mutta nyt jostain syystä tuli tehtyä reilummin
Moderni perunankuorija | Arvonta. Sain blogin lukijalta Meriltä hyvän vinkin arki-iltojen helppoon ruokaan ja pian löysinkin itseni jo sitä kotona kokkailemassa
Opin koristelemaan tämän siivilöidyn variaation Caipirinhasta pitkällä suikaleelle limetin kuorta, mutta kotioloissa jollei ole sitrusveistä, tai reikärautaa toiselta nimeltään, joutuu turvautumaan perunankuorijaan jolloin tulos ei välttämättä ole yhtä kaunis
Perunankuorijalla saa esim porkkanoista hyvin viipaleita. Kuvat löytyivät jostain arkistojen kätköistä ja nyt siis esittelyssä yksi viimeisimmistä illallisista vanhassa kotona, kun resepti on kerran jäänyt muuton jälkeen laittamatta
Halutessasi voit vuolla perunankuorijalla valkosuklaasta kiehkuroita moussen päälle. Jos totta puhutaan, en taida tiedää kovinkaan montaa ihmistä, joka ei pitäisi suklaamoussesta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.