Uuden herkutteluvuoden aloitimme perinteisillä mätileivillä ja perunaletuilla, joihin sopi hyvin seuralaiseksi smetana, mäti, punasipuli ja ruohosipuli
Tein pitkästä aikaa tonnikalamoussea, ja maistuipas se hyvältä. Mousse sopii mainiosti myös juhlatarjoiltavaksi, ja voihan siinä käyttää vaikka savulohta tonnikalan sijaan, jolloin moussesta saa entistä juhlavamman
GRATINOITU PARSA JATONNIKALAMOUSSE. Ensimmäiset parsat maistuvat herkullisilta sellaisenaan voissa paistettuina ja klassisesti uppomunan sekä hollandaisekastikkeen kanssa tarjoiltuina
Ensimmäisenä otin käsittelyyn perunalaatikon, josta syntyisivät tietysti yksinkertaisimmin pannulla paistuvat perunaletut, mutta koska ne kaipaisivat mieluusti rinnalleen jotakin muutakin, päädyin sellaisenaan ateriaksi kelpaavaan piirakkaan
Leikkaa kaali todella hienoksi suikaleeksi ja siivuta sienet myös ohuiksi. Kuullota kaalia pitkään kattilassa rasvan kanssa, ja lisää loppuvaiheessa sienet mukaan
valmiit perunaletut valumaan paperin päälle. Kutsuipa raastetuista perunoista tehtyjä lettuja millä nimellä tahansa, ne ovat yksinkertaisuudessaan mitä mainioin ruoka
Sen verran suosikkejani ovat myös perunaletutkin, joten miksi eivät nämäkin maistuisi hyviltä. Kohtalaisen nopea tekoinen taikina ja ainakin meillä nämä hävisivät ensin iltaruokana ja sitten vielä viikonlopun kunniaksi loput aamupalana
Perunaletut eli perunagaletit. ½ dl kasviöljyn ja voin sekoitusta (n. Perunaletut eli perunagaletit. Ripota kunkin letun pinnalle ½ dl hienonnettua persiljaa
Hankkeen takana on Kuluttajaliitto lukuisine yhteistyökumppaneineen. Hävikkiviikon tavoitteena on vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä jakamalla tietoa ja vinkkejä esim
Kuullota silputut sienet ja sipuli pannulla öljyssä. Lisää etikka ja mausta suolalla. Sekoita lettuainekset keskenään, anna taikinan turvota noin 10 minuuttia ja paista taikina lettupannulla voissa. 4 dl luomuvehnäjauhoja. 200 g kantarelleja
Tee ohukaistaikina munasta, jauhoistaja maidosta. Kuori perunat ja raasta ne raakoina raastinraudalla suoraan ohukaistaikinaan, jolloin perunaraaste ei ehdi mustua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.