Onko perinteisempää jouluruokaa kuin rosolli. Rosolli eli sallatti on perunasta, porkkanasta ja punajuuresta valmistettu kylmä ruokalaji, joka kuuluu erottamattomasti monen joulupöytään
Yksi parhaista ajankohtaisista ruokajutuista on rosolli, jonka raaka-aineissa maistuu vielä tuoreus, raikkaus ja lievä makeus – tai ainakin punajuuressa ja porkkanassa
olen jo hieman suunnitellut joulupöytämme antimia, kinkku on ainakin pöydässä sekä erilaisia kalaruokia, mätiä (jota en saanut viime vuonna syödä, joten syön nyt tuplasti), juustoja ja tämä uusi rosolli
Rosolli on ihan ehdoton joulupöydän salaatti. Rosolli on mahdottoman hyvää aina. Anoppini on opastanut, että rosollista kannattaa nauttia ympäri vuoden
Rosollin tein tällä kertaa tällaisena versiona. vaikka monet niitäkin rosolliin käyttävät. Rosolli. Perinteisesti rosollin kastike syntyy joko löysästä kermavaahdosta tai kermaviilistä tai niiden yhdistelmästä maustaen etikalla (ihan sillä kirkkaalla säilöntäetikalla), sokerilla, suolallla, jauhetulla valkopippurilla ja säilykepunajuurien liemellä
Rosollin korvaajana tämä punajuurimureke oli oikein maistuva versio. Avainsanatjoulu, kasvis, kinkku, punajuuri, Ravintola Juuri, ruoka, sieni, suppilovahvero
P. i. k. u. j. o. l. h. n. a. t. e. p. ä. m. V. s. r. d. v. ,. H. g. y. ö. -. S. M. L. b. w. N. T. J. R. …. 3. 2. 1. K. x. c. (. 5. ). 7. 0. f. 4. ½. /. O. –. t l
Moni muistaa lapsuudenkotoa tai mummolasta ihanan vaaleanpunaisen vispipuuron, jota tehtiin syksyisin tuoreista puolukoista tai talvella puolukkasurvoksesta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.