Nyt löytyi pitkästä aikaa ainakin minulle aivan uusi jälkkärituttavuus, sitruuna mud cake. Herra J. n sisko leipoi sellaisen meille pitkäperjantaina ja tarjosin sitä eilen opiskelukavereille
Pääsiäinen on näin pakanallisesti ihana ruuan juhla. Kun ajattelen pääsiäistä, ajattelen heti hyvää ruokaa ja yhdessä perheen kanssa nautittavia menukokonaisuuksia
Pitkäperjantain aterialle halusin kokeilla jotain uutta broileriruoka-ohjetta. Jo aikaa sitten olin tulostanut Valion sivuilta montakin vaihtoehtoa, joista nyt kokeiluun pääsi slaavilainen kana/broileripata
Meillä syötiin pitkäperjantaina parsarisottoa. Systeri kokkasi sen vuosi sitten löytämällään luottoreseptillä, sanoi sillä tulevan paras parsarisotto evö ja kun risottoni olin syönyt, en voinut olla enempää samaa mieltä
Kevään paras parsaresepti. paahdetut parsat parmankinkulla. 21. 4. 2017. Published 21. ♥1. Nyt jaan teille perjantain ja tulevan viikonlopun kunniaksi kevään parhaan parsareseptin
Olipas hienoa löytää uusi, helppo ja jopa edullinen alkuruokasuosikki tai tapaspöydän sankari. Pääsiäissunnuntain menun aloitti, heti dukkahin jälkeen, gratinoidut vihersimpukat, joita on pitänyt tekemäni jo pitkään
Uunissa paistuu perinteinen lohipiirakka, lehtevä voitaikinakuori jonka sisällä suolaista lohta, kananmunia ja riisiä ja tarjoiltuna voisulan ja lihaliemen kera, siinä ihana pääsiäisen aloitusherkku, lohikulibjakka tai kulibiakka
Pitkäperjantain aamupäivä. On nukuttu pitkään ja vietetty rauhallista mökkiaamua. Eilen oli kaunis päivä ja aurinko paistoi, mutta illalla alkoi mereltä nousta usvaa, joka yön aikana kietoutui puihin ja aamulla kun katsoin ikkunasta, ihmettelin huurtuneita puita
Tänä vuonna olemme olleet ihan kahdestaan pääsiäisen pyhät. Ruokailu on toteutettu sillä mielin, että pakastimesta lähtisi jotain isokokoista pois, mutta ruokaa ei silti olisi aivan tolkuttomia määriä
Pääsiäisen teemapostaus tulee muutaman viikon myöhässä. Meillä syötiin pääsiäisenä useampaakin jälkiruokaa, mutta tämä oli ehkä niistä raikkain ja keväisin
M’hanccha, makea lehtevä kierrekakku, jossa läpikuultavan ohuiden filotaikinakerrosten välissä hunajaa ja pähkinöitä, marokkolaisittain käärmekakku, kreikkalaisittain kierretty baklava tässä ras el hanout’illa terästettynä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.