Hyvää kansallista kalakeittopäivää. Tänään nimittäin vietetään ensimmäistä sellaista. Tavoitteena on tehdä päivästä traditio, jolloin suomalaiset söisivät aina helmikuun toisena tiistaina kalakeittoa – mieluiten kotimaisesta ja eettisestä kalasta keitettyä
Lisää pohjaliemi ja perunat. Pohjaliemi1,5 - 2 kg erilaisia kaloja, minulla oli 1kg ahvenia ja vajaan kilon painoinen kuhaoliiviöljyä1 valkosipulinkynsipuolikas purjo1 sipuli1/3 kokonaisesta fenkolista2 rkl tomattipyrettälaakerinlehti merisuolaa maun mukaan10 mustapippuriaripaus sahramiavettäRuoan valmistus alkaa pohjaliemen keittämisellä. KeittoPohjaliemiKalojen fileetOliiviöljyä 1 kg sinisimpukoitaSipuli3 valkosipulin kynttäLoput fenkolistaLoput purjostaRuokalusikallinen tomattipyrettä1 purkki kokonaisia tomaatteja1dl valkoviiniä½ kg perunoita, lohkottuna LaakerinlehtiPersiljaaSahramiaMerisuolaaMustapippuriaSeuraavaksi tehdään itse keitto
Pyydä tällöin maksa, mäti ja muut perkeusjätteet mukaan, sillä niistä valmistuu keiton pohjaliemi. Madekeitto kuuluu ehdottomasti alkuvuoden sesonkiherkkuihin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.