P. o. r. k. a. n. h. i. l. m. u. v. p. t. e. ä. y. s. H. j. g. ,. S. d. A. 1. 9. 0. -. 2. K. O. ö. E. I. L. T. V. G. R. *. N. U. D. /. 3. 8. (. ). Y. Ä. J. ". 5. * l. k g
porkkanahilloa, porkkana-raparperi, porkkana-karviais porkkana-puolukka. PORKKANAHILLOJA. Lähiruoka teemani lähti tästä käyntiin, sain tuottajan ja viljelijän Kanta-hämäläisen Orastavan Auringon porkkatuotteita suoraan tilalta testiin, jossa on erilaisista hilloja porkkanoista ja marjoista
Onneksi kauppojen valikoimiin kuuluu tänä päivän myös muutakin kuin lampaanviulut, kun jostain kumman syystä sana villasukka yhdistyy mielessäni vahvasti tuohon lampaan lihaan
Kesän tuoreet raaka-aineet sopivat käytettäviksi monella tavalla niin tuoreena kuin säilöttynä. Perinteinen mansikkahillo on varma valinta esimerkiksi lettujen kanssa, mutta hillon voi kiehauttaa myös esimerkiksi porkkanasta, raparperista tai kookoksesta
Tuoreet viikunat ovat jääneet keittiössämme pitkälti käyttämättä, vaikka viikunoista onkin tehty hilloa, marmeladia ja muutakin jouluiseen juustopöytään
Jälkkäriksi juustopöytään tein jouluisen juustokakun, joka osoittautui aika onnistuneeksi (reseptiä ainakin kyseltiin tiuhaan, joten ei se ihan pahaakaan voinut olla)
juustopöytään ja salaatteihin. Omenapaistos on ehdoton omenasesongin herkku. Kyllä meillä omppupiirakkaakin leivotaan, mutta useimmin kuitenkin tätä paistosta
paloitelluista kasviksista, varsinkin porkkanasta, ja joskus lihasta valmistettu makeahko ruokalaji, jossa on usein kuivattuja hedelmiä, kuten rusinoita, luumuja tai omenaa) on lähes porkkanahilloa, ja tarkoitettu patapaistin lisukkeeksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.