Varsinaiseksi ruuaksi tein purjo-perunakeittoa, jonka kanssa patongit maistuivat mainiosti. Näillä eväillä ranskalaisen keittiön viikko alkoi kuin alkoikin eilen
Purjo-perunakeitto. Tänä viikonloppuna järjestettiin "perinteiset" rapujuhlat jo toisen kerran. Kokin piti tällä kertaa valita nopeita ja helppoja respetejä, koska kokkausaikaa oli vain lauantaiaamu ennen kuin kemut alkoivat
Vichysoisse kurkulla kiehumassaVichysoisse on vanha perinteinen keitto, joka meillä täällä Suomessa on tutumpi nimellä purjo-perunakeitto ja sen oikea sesonki on vasta kesällä kun on saatavilla saman vuoden purjoa suoraan pellolta
Heti alkoi tekemään mieli purjo-perunakeittoa. Purjo-perunakeitto2 rkl öljyä. Saimme ystäviltä kassillisen suoraan maasta napattuja pakkasen puraisemia purjoja
Päätin siis tällä viikolla tehdä purjo-perunakeittoa, johon saisin upotettua edes osan perunoista. Purjo-perunakeittooliiviöljyä4 suurehkoa perunaa (tässä tapauksessa 10 pientä)1 purjon valkoinen osa1 keskikokoinen sipuli1 sellerinvarsi1 l kasvislientä100g parmesanlastuja1/2 tl suolaavalkopippuria (maun mukaan -ja tällä kertaa käytettiin mustapippuria))muskottipähkinää (maun mukaan)Kuori ja kuutioi perunat
aperitivo-tyylisinä annoksina ihana lihatartar tryffelin kera, friteerattu turskakroketti kikhernepyreen kanssa, rapea-versio Toscanan lampredotto-klassikosta ja todella herkullinen Parmentier-keitto (ranskalainen purjo-perunakeitto)
Lämmitä öljy isossa kattilassa ja lisää purjo, selleri, sipuli ja valkosipuli. Kuullota keskilämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.