Räiskäleet ovat valmiita, kun juusto on kullanruskeaa. Täytetyt räiskäleet (8 kpl) Lettutaikina. Letut ovat mielestäni ihan parhaita hillon kanssa, tosin mikään ei voita ranskalaisia Crêpes Suzetteja, mutta joskus on kiva tehdä lettuja myös suolaisella täytteellä
Teki niin kovasti mieli lättysiä että piti iltapalaksi tehdä. Tein pienen annoksen, puolesta litrasta maitoa eikä näitä paistettavaksi tullutkaan kuin viisi kipaletta
Meillä syötiin vuosia vain pannukakkua, sillä en osannut tehdä hyviä lettuja. Viimeistään kääntövaiheessa letut menivät palasiksi tai niistä tuli epämääräinen kasa, tai sitten maku ei vaan ollut "se oikea"
Meillä syödään lättyjä. Muut nimitykset kyseisistä tekeleistä kuullostaa hölmöltä suuhuni. Ei ole pitkäkään aika sitten kun keski-suomalaiseten kanssa eräässä tilanteessa väittelimme ovatko ne lettuja vai lättyjä
Valmista lettutaikina ja paista räiskäleet pannulla. Mikä onkaan ihanampaa kuin istua piknikillä kukkivien hedelmäpuiden alla, kun kevätkesän valo siivilöityy kukkien lomasta ja pitkästä aikaa ilmassa tuoksuu vastaleikattu ruoho
Letut, lätyt, räiskäleet tai plätyt. Niitä vaan on saatava, mieluiten säännöllisin väliajoin. Paras lettuhetki on mielestäni viikonloppuaamuna, jolloin pöytää koristaa vino pino lettuja ja herkkutäytteitä
Plussaa pancaket saavat siitä, ettei ne paistaessa käryä yhtä paljon kuin perinteisemmät räiskäleet tai letut Tosin jos pidät ohuemmista letuista, niin pannukakkuihin saattaa olla totuttelemista
Sekoita kaikki aineet kulhossa, kumoa pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaisesti. Paista punajuuria noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja tuoksuvia
Helppo toteuttaa ja räiskäleet uppoavat jokaiselle. Nokkonen, villiyrtti täynnä ravintoa. Nokkonen on "jyty" ravinnerikas rikkaruoho, mikä tuntuu ikävältä pohkeessa polttaessaan, mutta elimistö pystyy saamaan siitä paljon ravintoa
Pinoa räiskäleet, mutta erota ne toisistaan voi- tai leivinpaperipaloilla. Voit tehdä räiskäleet etukäteen tähän vaiheeseen ja säilyttää ne jääkaapissa
Tamagoyaki eli rullamunakas on Japanin erikoisuus kananmunan paistossa. Japanilaiset syövät rullaksi paistettua kananmunaa aamiaiseksi, mutta se on suosittu täyte myös sushin päällä
Korianteri - Aasialaista ruokaa suomalaisessa keittiössä
Kesä ON ihanaa aikaa. Etenkin kun sää suosii. Vähän epävakaisesti on tänä kesänä suosinut, mutta sen verran ehti aurinko viime lauantaina pilvien välistä pilkistää, että saimme järkättyä perheen kesken jo perinteeksi muodostuneet lettukestit
Toisaalta taas nuotiolla paistetut versiot kantavat nimeä räiskäleet. Rauhalliseen aamuhetkeen sopivat täyteläisen pehmeät kahvipannukakut, kuin mokkapalat pannarimuodossa
Krepit valmistetaan periaatteessa samasta lettutaikinasta kuin tavalliset ohukaiset, letut ja räiskäleet ja nämä ovat hyvässä tasapainossa eilisen laihdutusintoiluni kanssa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.