Vôtsime veidi môtlemise aega, sest olin juba üsna rikkaliku menüü söönud kahe eelmise restoranikäigu ajal Crus ja Platzis ja homme ootas meid külaskäik kalarestorani City Marinasse
Tämäkin sinappi on vahvaa, mutta makeus ja voimakkuus ovat omaan makuuni sopivassa suhteessa. Tämä joulusinappi on syntynyt useamman vuoden kokeiluiden lopputuloksena
Alkuvalmistelut kannattaa tehdä huolella ja olenkin ottanut mallia ruokaohjelmista, joissa raaka-aineet on laitettu valmiiksi kulhoihin ja lisäillään nopeasti ruuan joukkoon
Monipuolisella ruokalistalla oli useampikin houkutteleva annos mutta huolellisen pohdinnan jälkeen lautaselle valikoitui alkupalaksi bruschettaa tomaatti-paprikatahnalla, grillatulla artisokalla ja ilmakuivatulla kinkulla
Perjantai-illan ravintolaksi valikoitui pitkän googlailun jälkeen Restoran Spot. Restoran Ö. Etelänaapurin ravintolatarjonta on hinta-laatusuhteeltaan tunnetusti loistava ja kun kerrankin kaksin olimme liikkeellä, viikonloppu ahdettiin täyteen kulinaarisia elämyksiä
Kävimme mini- ja apukokin kanssa Tallinnassa isäni luona ja palasimme kotiin eilen. Myönnän, sen jälkeen kun isäni muutti Tallinnaan, en ole juuri käynyt vanhassa kaupungissa, paitsi pellavaostoksilla
Surffaillessani K-ruoka. Blinien taikinan vahva hapan maku vaatii vahvemmat maut. Tässä monta eri täytekombinaatiota, joista löytyy vaihtoehtoja niin kasvissyöjälle kuin kala-allergikollekin
Havaittavissa on vahvasyy-seuraussuhde. Muokkasin vähän tätä K-ruoan marjapiirakan pohjaa. Ajattelin tehdä tähän piirakkaan seuraavaksi punaherukka- tai puolukkatäytteen ja pehmentää happoja valkosuklaalla
Riesling Grand Cru Muenchberg, Ranska. Herkullinen pizza (5-8 hlölle). 4 dl durum-vehnäjauhoja. Paistoaika uunin lämpötilasta riippuen on noin 4-7 minuuttia. 4 dl durum-vehnäjauhoja
(- hunajaa). Kuvan leivässä pähkinät ja siemenet ovat isona rouheena, sillä blenderi, jolla anoppi leipää teki, ei ollut tarpeeksi vahva rikkomaan kovia kavereita
Valkosipulin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä raakana maku on aika vahva. Kartanonperunalastut vielä menee, sillä ne maistuu jopa oikeesti perunalta, mut kyl juureslastut (mitä nykyään saa ihan s-marketeista) vaan vie perussipsit 100-0. Levitä lehtikaalit pellille suht väljästi (ei päällekkäin) ja paista 150 asteessa 20-30min, kunnes ovat rapeita. 2min ja uunissa sipsit ovat 20-30min
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.