Leikkaa paisti reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko porkkanat sipulit ja parsat. Lado ne uunipataan. Paista voissa lihapaloja erissä niin että syyt sulkeutuu
Perinteisesti sofrito tehdään vasikanpaistista (jolloin kypsennysaika on lyhempi), mutta omat suosikkisofritoni on tehty naudasta, jonka paistia on myös helpompi löytää mistä tahansa kulmakaupastakin
muutama lusikallinen kastiketta ja paistista tulee maukkaan rapea ja uskomattoman herkullinen. Sateisesta alkukesästä huolimatta grillikausi on avattu jo aikoja sitten ja täällä on grillailtu vartaita, kasviksia ja erilaisia lisukkeita salaatin kanssa
Kun paistista alkaa irrota lihaa haarukalla nyhtämällä on se valmista. Tänä pääsisäisenä tein Nyhtölammasta rosmariinilla, sipuleilla ja punaviinillä ryyditettynä
Puhdista paistista kalvot ja leikkaa liha noin 5 cm x 5 cm paloiksi. Mökkinaapureiden tuoma hirven paisti päätyi pataan yhdessä tomaattien, sipulin ja valkosipulin kanssa
Poista paistista kalvot ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pitkästä aikaa tuli tehtyä hirvistroganoffia, aika usein teen stroganoffia makkarasta ja siitäkin tulee todella hyvää
Pidin paistista itsekin. Leikkaa paistista ohuita siivuja ja tarjoa se lämpimänä tai kylmänä. Tällä kertaa halusin tarkistaa, minkälainen paistista tulee 62-asteisena
Vasikan picanhan leikkaaminen lienee naudan picanhan leikkaamista helpomaa (eikä mieli sodi niin leikkuusuuntaa vastaan), sillä paistista leikatuista siivuista tulee aika lailla pihvin mittaisia, eikä meidän tarvinnut leikata paistista “häntää” erikseen, kuten linkin kuvassa
Loput saamani kanatuotteet ovat nyt pakastimessa ja ainakin paistista ajattelin tehdä jotain kanapataa, filesuikaleet päätynevät johonkin kastikkeeseen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.