Onko perinteisempää jouluruokaa kuin rosolli. Rosolli eli sallatti on perunasta, porkkanasta ja punajuuresta valmistettu kylmä ruokalaji, joka kuuluu erottamattomasti monen joulupöytään
Perunaa eniten, porkkanaa ja punajuurta yhtä paljon ja vain mausteeksi suolakurkkua ja sipulia. Harvassa salaatissa pääsee näin mittavaan kotimaiseen raaka-ainepitoisuteen, tarkalleen ottaen sataan prosenttiin
Sen valmistusohje on “vaiheessa”, joten en vielä jaa reseptiä. Yksi parhaista ajankohtaisista ruokajutuista on rosolli, jonka raaka-aineissa maistuu vielä tuoreus, raikkaus ja lievä makeus – tai ainakin punajuuressa ja porkkanassa
Rosolli on ihan ehdoton joulupöydän salaatti. Rosolli on mahdottoman hyvää aina. Anoppini on opastanut, että rosollista kannattaa nauttia ympäri vuoden
Tänä jouluna yritän saada äitini rosollivastaavaksi viimevuotiseen tapaan, joten saapa nähdä syödäänkö meillä reippaan kahden viikon päästä joulupöydässä itse tehtyä, vai kaupasta ostettua rosollia
Avainsanatjoulu, kasvis, kinkku, punajuuri, Ravintola Juuri, ruoka, sieni, suppilovahvero. Rosollin korvaajana tämä punajuurimureke oli oikein maistuva versio
P. i. k. u. j. o. l. h. n. a. t. e. p. ä. m. V. s. r. d. v. ,. H. g. y. ö. -. S. M. L. b. w. N. T. J. R. …. 3. 2. 1. K. x. c. (. 5. ). 7. 0. f. 4. ½. /. O. –. t l
Itse rosollin valmistus ei ole mitenkään vaikeata. Tuunaukseksi riittää mielestani vain mukana tarjoittava kermavaahto, johon lorautettu muutama tippa punajuurten lientä (keitinliemi tai etikkaliemi)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.