Toinen tapa on laittaa gluteenitonta rouheista jauhoseosta leivinalustalle ja nostella siihen ruokalusikalla taikina paloja ja pyöritellä jauhoissa soikeita tai pyöreitä sämpylöitä
Olenpas näemmä unohtanut jakaa yhden pataleivän ohjeen. Tein tätä jo joulun alla. Silloin oli muutenkin uuni kuumana koko ajan, niin siinä oli samalla näppärä leipoa leivät myös itselle
Leivoin viikonloppuna näitä rouheisiasämpylöitä. Kuvien sämpylöistä ne oli tosin jo suurimmaksi osaksi ehtineet tippua pois, kun pidin sämpylöitä liinan alla uunista oton jälkeen
Tuli tehtyä sämpylöitä lopuista kaurapuuron jämistä, sekä samalla uunia lämmittäessä sitten pullataikinan puolittain inkkarisokeriin joista tein kahdenlaisia pullaisia
Kohota sämpylöitä liinan alla pellillä noin 30-40 minuuttia. Näihinkin löytyy ohje Pala kakkua kirjasta, tosin ohjetta seurasin vain jauho ja nestemäärän suhteen
Kesti varsin kauan, ennen kuin jaksoin opetella leipomaan gluteenitonta leipää. Löysin siihen vain melko huonoja ohjeita, tai jos ne vaikuttivat hyviltä, niissä oli kauraa
Nostata sämpylöitä puolisen tuntia, paahtoleipiä vartin pidempään. Paahtoleivät ja hampurilaissämpylät voivat olla muutakin kuin pelkkää vaaleaa vehnää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.