Taivaallinen salaatinkastike on meillä todella tykätty kastike salaatilla kuin salaatilla. Muutamia ohjeita löytyy jo aikaisemmista postauksistani, vaan halusin kokeilla nyt pikkasen erilaista ohjetta, joten tässä jälleen yksi versio taivaallisesta salaatinkastikkeesta
Ja koska valmiita kaupan salaatinkastikkeita ei tee mieli enää ostella (kun on lueskellut tuoteselosteita), niin tekaisin sitten yhden version itse, ja erittäin hyväähän tämä oli
Salaatinkastit oli taasen lopussa ja pakkohan sitä tehdä on kaupan salaatinkastikkeet maksaa maltaita siihen verrattuna kuinka paljon sitä meillä menee saisi ostaa yhden tahi kaksi purkkia per viikko ja siihenhän minä en ala
Rahkapulla pelastaa päivän. Mikä herkku on niin ruuri, että se pitää ujuttaa suuhun kaksin käsin. Sen reunat ovat muhevan mehevät, mutta keskiössä vasta odottaakin varsinainen herkku
Mutta eihän mulla ollut pekonia tai kanaa ja avokadokin paljatui edesmenneeksi, joten lopulta tein kotoa löytyvistä aineksista ruokaisan salaatin ameriikan malliin
1/2- 1 nippua persiljaa1/2 - 1 nippua ruohosipulia2 valkosipulinkynttä100 g rypsiöljyä100 g oliiviöljyä100 g vettä50 g valkoviinietikkaa1 tl hunajaa tai sokeria1 tl suolaapippuria1
Tällainen vanha vegaani, joka on opetellut kokkaamaan kasvisruokaa aikalailla perusaineista, pyöritteli näitä paketteja alkuu hieman hämmentyneenä käsissään
Etsinnässä on ollut jo pitkään hyvä salaatinkastike ja tätä Voita ja Suolaa -blogin Mikan taivaallista salaatinkastiketta on nyt kehuttu, niin paljon, joten pakko oli munkin kokeilla
Tämän salaatinkastikkeen resepti on kulkenut mukana kauan. Melkein 15 vuotta sitten olin harjoittelija Seinäjoen seurakunnan keittiöllä (koskaan en ole yhtä hyvää pitoruokaa sen jälkeen saanut) ja nappasin hyvän ohjeen mukaani
Yksi niiden tärkeimmistä ravintoaineista on E-vitamiini, joka mm. Kanasalaattia kananmunalla höystettynä ja päälle itsetehtyä salaatinkastiketta, mikä olikin loistava yhdistelmä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.