Yleensä munamaidollisena versiona (savolaisen synnyinperän mukaan), tai hieman kermaisempana munamaitona tulee vielä täyteläisempää, mutta nykyisin myös lihaliemipohjaiset, tomaattiset yms saavat meilläkin mahdollisuutensa
Jos tekisin vielä toimittajan hommia, kaivaisin sen porukan esille ja haastattelisin miten ohje syntyi ja miten se leviäsi savolaisen mökkijärven rannoilta ympäri Suomea ja somea
Savolaisten juurieni vuoksi valitsin ensimmäiseksi esittelyn kohteeksi savolaisen ryynirieskan. "Vaikka eri maakunnissa on jo vuosisatoja ollut omaleimaisia perinteitä, ovat ne alkaneet korostua etenkin kansallisromantiikan nousun aikaan 1800-luvulla
Kotona meillä tehtiin ryynirieska yleensä piimään, mutta löysin Riitta Pohjanluoman toimittamasta Perinnemakuja maakunnista -kirjasta savolaisen ryynrieskan, joka tehdään keittämällä puuron kautta
Osa Akkain puheita -näyttelyssä olevista Eila Savolaisen pronssipatsaista. Järvilinna on Keski-Suomen Laukaassa sijaitseva Kauko Sorjosen säätiön taidekeskus
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.