Perinteisen lohikiusauksen sijaan halusin tehdä ruoan jostakin toisesta kalasta. Päädyin savusiikaan, ja halusin yhdistää voimakkaaseen kalaan kirpeyttä ja suolaisuutta
N. y. t. v. a. s. k. o. i. u. l. e. n. h. j. p. ä. m. J. d. r. ". H. ö. P. ,. L. 2. 0. (. /. R. ). V. 4. 1. S. K. ⤴. -. _. I. A. E. M. 9. g. 3. T. =. B. C. 5. 6. 8. _ l. k g. d l
Porsaanlihaa kun hauduttaa sherryssä niin makua ja koostumusta tulee hienosti. Lisää lihaliemi päälle. Kannattaa kokeilla ja on samalla hyvä syy ostaa sherryä
Mausta sherryllä, suolalla javastajauhetulla pippurilla. Siirrä luut kylmään veteen ja lisää kuoritut ja paloitellut vihannekset, laakerinlehti ja pippurit
Alkukesästä ostin kuitenkin testipullon sherrysillin tekoa varten, ja koska pölyä alkoi pullon pintaan jo kertyä ennusteeni mukaisesti, nyt oli hyvä aika käyttää sherryä myös sieniruokaan
Mitä tehdä, kun likaisen ikkunan takana vihmoo takatalvi ja kotikatu on revitty auki työmaan tieltä. Kun ripsiväri valuu poskillesi heti, kun uskaltaudut kotiovesta ulos, ja ohikiitävä auto läiskyttää kuravedet mokkasaappaillesi
Yllätyin luettuani tässä äskettäin uutisen, jonka mukaan tämä kotoisa Jyväskylämme (lausutaan *Jyvääskylää*) olisi ollut talven pimeimpiä paikkoja maassamme
Olen pohtinut, että blogini syrjii absolutisteja aika törkeästi. Monien alkoholien aromikkuus ja makeus pääsevät ruoassa jopa paremmin esille kuin sellaisenaan
Ja niinhän se olikin. Poista lohesta nahka ja ruodot, viipaloi filee poikittain noin puolen sentin siivuiksi, asettele leikkuulaudalle tasaisesti, vieri viereen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.