Tee täytteen nougatkerma-vaihe jo vähintään muutamaa tuntia ennen muita vaiheita, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla.
Pohja
200 g
digestive- tai suklaatäytekeksejä
50 g
voita
Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimella tai laittamalla ne kestävään pakastuspussiin ja kaulimalla päältä.
Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen murskatut keksit. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
2 dl
kermaa
100 g
dubbel nougattia
2,5 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g
mascarponea
75 g
taloussuklaata raastettuna
4
liivatelehteä
0,5 dl
kahvia tai kuumaa vettä
(lisäksi reunoihin hasselpähkinärouhetta)
Ohjeet
Tee ensin nougatkerma; paloittele nougat pieniksi paloiksi kulhoon, jonka vetoisuus on n. 2,5-3 litraa. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se nougat-palojen päälle. Sekoita lusikalla kunnes nougat on sulanut ja seos sileää. Nosta jääkaappiin jäähtymään ainakin muutaman tunnin ajaksi. Seoksen tulee olla kunnolla jäähtynyt ennen jatkamista.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kaada vaniljakastike nougatkerman joukkoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja lisää se vaahtoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä suklaaraaste ja sekoita.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kahviin/veteen.
Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Kaada täytevaahto keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin muutaman tunnin ajaksi, mielellään kuitenkin yön yli.
Suklaa-nougatjuustokakku. suklaa-nougat juustokakun ja vuoka toimi siinä loistavasti. nyt ensimmäisellä kerralla juuri juustokakkuun, voi vuokaa käyttää
Tämä täyteläisen suklainen suklaa-nougatjuustokakku hurmaa kaikki suklaan ystävät. Suklainen ja rapea keksipohja, täyteläinen suklaa-nougat massa ja herkullinen suklaakuorrute
Jääkaapissa marjat ja kakkukuvat silmissä sai tämä kakku alkunsa. Tulimme juhannuksen vietosta ja huomasin vadelmia jääkaapissa, joten niistä piti jotain tehdä
Rahka sopii mielestäni loistavasti juustokakkuihin, tuoden niihin hieman kevennystä ja raikkautta, joten halusin käyttää kakun täytteessä appelsiinirahkaa
F. a. z. e. r. i. n. o. y. k. s. l. m. p. u. t. j. ä. h. T. ö. c. v. ,. g. d. K. 2. 5. 1. 0. (. ). M. R. O. -. 8. 4. P. f. H. x. J. 3. A. ) l. d l. c m. r k
Raikkaat ja hedelmäiset juustokakut ovat ihania ♥ Teen useimmiten mango- tai persikkajuustokakkua, mutta omille kolmekymppisilleni halusin kokeilla jotain uutta
K. o. k. s. u. m. i. l. e. p. h. j. a. n. g. t. v. T. ä. r. J. P. 1. 0. H. 2. ,. 5. d. S. (. ). M. V. 4. 7. L. 3. C. F. c. ö. y. f. x. N. b. %. A. d l. t l
Minun juustokakkuni oli tänään pakastimessa kuusi tuntia, ja hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Alkuviikko meni vähän odotellessa loppuviikkoa ja oikeaa juhlakimaraa
päätellä, maistuisiko tämä juustokakku vai ei. Mieleni teki juustokakkua, joten tein pitkästä aikaa. Jäähdytä juustokakku ensin huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaapissa
Meillä on juhlittu synttäreitä useampana päivänä. Kaipasimme jo jotain raikkaampaa kakkua, joten tein osalle vieraista hyydytettyä appelsiini-lime-valkosuklaakakkua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.