Olen syönyt jos jonkinlaista kasviskeittoa ja minestrone kuuluu ehdottomasti kärkikastiin. Versioita on niin monta kuin tekijääkin enkä ole itsekään vielä koskaan valmistanut samanlaista minestronekeittoa
V. i. k. o. n. a. l. u. s. t. r. -. e. j. h. N. v. g. ,. ä. ö. y. m. p. T. K. L. 1. I. A. M. 7. 5. (. ). d. 3. /. 4. 2. b. P. 0. H. R. S. z. 6. 8. 9. O. a l. d l
Pitemmän aikaa on ollut ajatuksissa, että tekisin minestronea. Lopullisen sysäyksen minestronen tekoon sain Campasimpukan blogista, jonka minestrone näytti herkulliselta
Jos käytät sitä makkaraa, lisää se tässä kuumennusvaiheessa myös kattilaan. Minestrone on vähän niinkuin tuhdimpi, tomaattipohjainen ja talvisempi versio siitä italalaisesta hääkeitosta
Lisää kattilaan vesi, maissi, kuoritut säilyketomaatit, tomaattipyree ja rakuuna. En ole tehnyt minestronea aikoihin, vaikka se on yksi suosikkikeittojani ja erinomainen tapa käyttää mitä kulloinkin sattuu olemaan kotona saatavilla
Silloin kaikki mehu valutetaan isoon kattilaan, josta näkee suunnilleen mehun litramäärän tai mitataan mehu ennen kattilaan laittamista ja sekoitetaan sitten sopiva määrä sokeria mehuun ja keitetään hetken aikaa
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Tuli yhtäkkiä eilen järkyttävä juustokakun kaipuu. Eilen ostoslistalla oli 1½l kermaa, kilo mascarponea, kilo sokerimassaa ja yli puoli kiloa oreoita, huh
Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Laskiaisena pullalla nautiskeluun lisätään herkuttelukerrointa laittamalla täytteeksi mantelimassaa/vadelmahilloa ja tietenkin runsaasti kermavaahtoa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.