Yleisaasialainen nakkikioskiruoka, grillivartaat sataykastikkeella, vei kielen jo kahdeksankymmentäluvun loppupuolella ja melkein siitä saakka olen valmistanut sitä monenmoisiin juhliin
For English please see here. * * *. Aasialaisittain marinoituihin kanavartaisiin ja pähkinäiseen satay-kastikkeeseen tulee himo - ei siitä mihinkään pääse
Aasialaiset maut ovat olleet mieleeni jo useamman vuoden. Suunnilleen yhtä kauan olen haaveillut illallisesta Helsingin aasialaisten makujen helmissä, Farang- ja Gaijin-ravintoloissa
Hoisin-possuvartaat. Meidän possuvartaat kypsyivät hiiligrillissä suoralla tulella n. Resepti näihin huisin hyviin hoisinkastikkeella maustettuihin possuvartaisiin löytyi kokkipottilasta
Tällä hetkellä koko Suomi taitaa grillata, joten täytyy tehdä myös itse parhaansa tällä saralla. Nyt vuorossa on kaksi erilaista grillivarrasta, joista toisen pääraaka-aine oli possu ja toisen punamullo
Possuvartaat Souvlaki tyylisesti. Possuvartaat Souvlaki tyylisesti. Lueskelin eräänä päivänä muita ruokablogeja ja törmättyäni Suolaa ja Hunajaa -blogissa tzatzikin ohjeeseen järkytyin
1. Leikkaa liha poikkisyin 3 cm leveiksi ja 10 cm pitkiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään, lisää lihasuikaleet ja anna marinoitua pari tuntia
1. Leikkaa kasleri pieniksi paloiksi. Ruskista palat öljytilkassa pannulla. Sekoita teriyakikastike, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä siirappi tai hunaja keskenään
Näihin vartaisiin tutustuin Thaimaan matkalla enkä voinut olla kokeilematta niitä itse. Iltaisin ei voinut olla ostamatta herkullisia kana- ja possuvartaita katukeittiöistä, kun olivat vielä niin halpoja
Illan grillaus- ja ruokateemana olivat hedelmät. Alun perin tarkoituksena oli tehdä vain hedelmäisiä vartaita possunlihasta, tuoreesta ananaksesta ja kuivatuista aprikooseista ja viikunoista sekä näille makeahko marinadi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.