Italiassa söin usein jo klassikoksi muodostuneen quattroformaggin, eli neljänjuuston pizzan, mutta jostain syystä en ole sitä tullut tehneeksi kotona ennen eilistä
Kehittelin reseptin ex tempore kaupassa ruokaostosten lomassa - muistelin, että kotona jääkaapissa käyttöön pääsyä odottivat parsakaali ja kukkakaali ja kaupasta nappasin mukaan pussin mustakaalia kuten lähes aina, kun sitä kaupasta löydän
Tämä fenkolirisottoresepti löytyi Jamie Oliver Italiassa -kirjasta, jota ikävä kyllä en ole millään ilveellä löytänyt omakseni suomenkielisenä opuksena, vaan joudun sitä lainailemaan kirjastosta
Hernerisotto on Italiassa klassikko, jota tietysti on mahdollista tehdä ympäri vuoden pakasteherneistä (säilykeherneitä sen sijaan en ole kokeillut risotossa, mutta eipäilen vahvasti niiden sopivuutta), ja hyvää tulee silläkin tavalla, mutta kesällä tätä ruokaa on aivan ihana tehdä tuoreista kotimaisista herneistä
Makumaailmansa puolesta täydellisesti kesään sopiva risotto. Jätä risotto rakenteeltaan löysäksi. (halutessasi aavistus kuivattua chiliä tai pieni pätkä tuoretta)
Synttärin kunniaksi taas yksi vastustamattoman ihana risottoresepti. Lidlin pakastealtaasta ovat peräisin nämä kantarellit, mutta niitä ei sieltä enää kauan saa, joten sitten vaan metsästämään kuivattuja tai säilöttyjä sellaisia
Kaikki epäterveellinen ei ole hyvää, mutta neljänjuuston peltikimppapa on. Taidokkaimmat voivat tietysti tehdä dipin itse, mutta siinä en edes yritä auttaa
Jätä risotto kuitenkin meheväksi - sen ei kuulu olla aivan kuivaa. suppilovahveroista tulee loistavaa risottoa, ja itse haaveilen lähiaikoina kokeilevani, millaista kanttarelleista saisiaikaiseksi
Alunperin minulla ei ollut tarkoitus julkaista tätä "risotto"-reseptiä blogissa, mutta kokkailukuvani Instagramissa ja Facebookissa herätti sen verran huomiota, että päätin jakaa ohjeen
Siitä ei ole montaa päivää kun laitoin yhden risotto-ohjeenmaailmalle. Pakastimessa oli jemmassa aiemmista Pulled Chicken-kokkailuista yhteensä vajaa puoli litraa talteenotettuja kanan paistoliemiä, joten hyödynsin ne tässä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.