Samainen viini menee varmasti monen muunkin thai-tyylisen ruoan kanssa. Glorian Ruoka & Viini -lehti sisälsi numerossaan 2/2015 tämmöisen Jouni Toivasen ohjeen. 1-5 pientä punaista chiliä. 1-5 pientä punaista chiliä
En ole tainnut koskaan tilata ravintolassa tätä klassista thaimaalaista kanakeittoa, mutta arvelin sen olevan kokeilemisen arvoista, sillä kaikki maistamani thairuoat ovat aina olleet taivaallisen hyviä
Lisää tomaatit ja sienet ja kiehauta pari minuuttia. Hyvin tyypillinen thaimaalainen ruoka, jonka valmistuksessa käytetään ruokalajin nimenkin mukaan galanga-juurta
jasmiini- tai basmatiriisiä. Meiltä löytyi puuro-, risotto-, pika- ja basmatiriisiä, mutta ei jasmiiniriisiä, joten meillä tätä syötiin basmatiriisin kera
kuuli saavansa tänään thai-kanakeittoa ja ilmoitti välittömästi syövänsä VAIN suomalaista ruokaa. Aito TomKhaGai (tai ainakin aidohko)Tänään halusin kuitenkin palata keiton alkuperäiseen valmistustapaan pitkästä aikaa
Kokkina toimi siis pomon vaimo, joka on thaimaalainen. Taannoisella Thaimaan reissulla mä rakastuin thaimaalaisen keittiön antimiin ja erityisesti tomkhagai -keittoon
Koristele lopuksi thaimaalainentom yam -keitto korianterisilpulla. Jos haluat tom yam -keittoosi tulisuutta, lisää joukkoon chiliviipaleita tai tulista chilikastiketta
Paahdettu riisijauhe (khao khua). Monesti tulee myös tehtyä ihan vain jotain thaityylistä, meikäläisiä raaka-aineita soveltaen mutta thaimaalaisia mausteita vapaalla kädellä hyödyntäen
Nyt kun täältä pohjolan peräkyliltäkin saa thai-aineksia, on ilo valmistaa omassa keittiössä keittoa, jonka aromi kiidättää muistoissa takaisin ensimmäisen Thaimaassa nautitun tom yam kungin äärelle
Erityisesti mieleen jäi TomKha Kai, Thaimaalainenkana-kookoskeitto. Me oltiin viime heinäkuussa Thaimaassa honeymoonia viettämässä ja yksi unohtumattomimmista kokemuksista oli Thaimaalainen ruokakulttuuri
1 pussi Santa Maria Thai TOMKHA- maustesekoitusta. 6-8 dl vettä. Anna kiehua kunnes broileri on kypsää, noin 3-5 min. ) 1 pussi Santa Maria Thai TOMKHA- maustesekoitusta. 6-8 dl vettä
Sillä sitä tää tomkha kai, tuttavallisesti tomppa, on. tomaatteja. Lisää loput kookosmaidosta, tomaatit, herkkarit ja kevätsipulit, keitä hetki ja mausta limemehulla ja kalakastikkeella
Oltiin perheen kanssa Thaimaassa Koh Lantalla viikon mittasella reissulla ja osallistuttiin Mimin kanssa kokkikouluun, jossa me opittiin tekemään erilaisia thai-ruokia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.