Tämä on helppo ja nopea (valmistusaika reilu puoli tuntia), mutta ruokaisa kasviskeitto. Yksinkertainen annos sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi neljälle
Se kantaa nimeä Toscanalainen Sitruunakakku. RAIKAS SITRUUNAKAKKU TOSCANAN TAIVAAN ALTA. Kävin taannoin Italialainen illallinen teemalla olevan pienen ruokakurssin ja nyt oli aika herätellä uudenvuoden juhlistamiseksi aivan mieletön cake
Panzanella on toscanalaislähtöinen kesäinen salaatti, joka piristää myös pimeää talvea. Pienen historioppitunnin perusteella salaatti on tunnettu jo ainakin 1500-luvulta lähtien, jolloin monitaiteilija Agnolo Bronzino kirjoitti ylistyslauluja leivän, kurkun, vinaigretten, öljyn, sipulin ja vihanneportulakan voittoisasta yhdistelmästä
Possu-fenkolipyörykätUusi kansallisruoka – spagettia ja lihapulliaLöysemmin rantein – italialainen tuoremakkara-lihapataSiskonmakkaraa ja salsicciaa – pappardelle con salsicciaIhminen tarvitsee kuittien lajittelua – toscanalainen raguTykkäsitkö
Toscanalainen porsaanpaisti perunoiden, fenkolin ja palsternakan kera. Tässä on tullut pieni tauko kirjoittamiseen työmatkan, flunssan ja hieman tylsien ruokien takia
Toscanalainen sienikeitto. Ihanan simppeliä ja fiiniä ruokaa ovat etenat, nuo pienet limanuljaskat. Ostetaan kaupasta purkki ja tungetaan pikkumöyriäisiä kippoihin
Tyypillinen umbrialainen ja toscanalainen leipä on edelleenkin suolatonta. Suuri ruokalamaaottelu Ruokablogini postaustahti näyttää hieman hiljentyneen Italiaan lähtöni jälkeen
Monet nykyiset suosikit, kuten Toscanalainen cacciucco tarvitaan vähintään viittä lajia kalaa, ovat alun perin tapana käyttää kaikki kalat, jota kalastaja ei saanut kaupaksi
TOSCANALAINEN ENTRECÔTE. Kesällä tuli laitettua monenlaista herkkuruokaa ja kamerakin muistettiin kaivaa esiin kiitettävän usein keittiökokeilujen tallennusta varten
Pappa al pomodoro - Toscanalainen tomaattikeitto (tai oikeastaan puuro) (1 hengelle). Voi minua. Ihan yksin jäin nyt kotia kaitsemaan, kun oli toisen vuoro lentää hieman etelämmäksi
Yksi kokeilematta jäänyt oli Ruokatorstain Kesä -kirjan Toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti. Kesä ja kaikki ihanat, tuoreet kotimaiset raaka-aineet ♥ Olikin jo aika kaivaa esiin kesäiset keittokirjat ja listata ylös ne herkut mitä pitää tehdä uudestaan tai ne mitkä jäi viime kesänä kokeilematta
Parempaa sunnuntairuokaa ihan vain itselle. Se oli tarkoituksena ja se mielessä olin jo edellisenä päivänä ottanut pakastimesta sulamaan Pappilanpuiston luomutilalta hankitun naudan sisäfileen
Toscanalainen ragu on myös lehtikorista kaivettu resepti hiukan muokattuna. Alkuperäiseen bologneseen sitä ei käytetä, toscanalainen taas laittaa tomaattia lähes kaikkeen
Vihdoin sain aikaiseksi, eikä jäänyt vain meinaamiseksi. tein (ja söin. ) elämäni ensimmäisen kerran pappa al pomodoroa eli tomaattivelliä, toscanalaisten versiota leipäkeitosta
Toscanalainen keittiö koostuu selkeistä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Kävimme Italian loman ensimmäisellä viikolla seitsemän hengen seurueen kesken nauttimassa upean ruokaelämyksen Gordon Ramsayn La Cantina -ravintolassa huikeassa Castel Monastero -resortissa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.