Sanoisinko, että unkarilainen vastine meidän karjalanpaistillemme. Mulla oli runsaan kilon painoinen pala mureaa naudan kulmapaistia, josta oli tarkoitus jotakin pöperöä rakkaille lapsilleni rakentua
facebook & instagram Unkarilainen sienikeitto. Viikonlopun hurjastelun jälkeen (siis minäkin vielä joskus) lämmittävä ja lohdullinen sienikeitto on parasta mitä voin kuvitella
Unkarilainen gulassi 8 annosta – 1 kg naudan ulko- tai sisäpaistia – 4 sipulia – 3 punaista chiliä (laita vähemmän jos et ole tulisen ruoan ystävä) – 2 yksikyntistä valkosipulia – 6 porkkanaa – 2 rkl gulassikreemiä eli paprikatahnaa – 2 rkl paprikajauhetta – kuminaa – suolaa ja pippuria – 500 g tomaattimurskaa – 1 kg perunoita – persiljaa (- smetanaa) Pilko sipulit ja chili ja kuullota niitä kattilan pohjalla öljyssä
Tarjoaunkarilainen lihahöystö paistettujen, paprikajauheella maustettujen perunaviipaleiden kanssa. Ripottele rosmariini päälle, peitä pata kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia
Lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, lihaliemikuutio, hunaja, viinietikka ja mausteet. Ole varovainen cayennenpippurin kanssa, jos et ole tulisen ruoan ystävä
Tälle viikonlopulle oli toiveissa saada makkarapataa. Ohjeet olivat vähän ylimalkaiset, eikä tästä tullutkaan sellaista kuin kuulemma oli tarkoitus, mutta hyvää oli näinkin
Resepti on sovellettu Jamie Oliverin "Jamie's 30 Minute Meals" -kirjasta. Idea makkaroiden ja muiden kasvisten soseuttamisesta oli hauska, joten päätin kokeilla miltä ruoka käytännössä maistuu
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.