Kebab, Kabob, Shish kebab, Souvlaki, Cevapi, Shaslik, Yakitori jotka kaikki periaatteessa ovat sama asia, tikkuun varrastettua lihaa, siis suomeksi niin hauskasti kebakkoja
Lähi-idän maat sekä Marokko näyttävät olevan nyt todella IN ruoanlaitossa ja maustamisessa. Itse aloitin makumatkan näihin maisemiin hankkimalla ensin pehmeän itämaisen Ras el Hanout -mausteen, joka on pohjoisafrikkalaisen keittiön yksi perusmausteseoksista
Tänä vuonna kulutus lähtee aivan rakettimaiseen nousuun, taitaa tulla oikein punajuurijytky. Punajuuri ei ole Campakeittiössä kovin suosittu raaka-aine
Muistan, kun vietin ensimmäistä joulua avopuolison äidin luona joitain vuosia taaksepäin. Tiedättehän, kuinka jokaisella on omat ruokaperinteensä joulupöytään
Kuolavaroitus. Täältä tulee toinenkin retkieväs hiihtolomalaisille. Ensimmäisen hiihtoon motivoivan kaakaojuoman löydät täältä ja kyllähän tämäkin motivoi vaikka mihin
Uuden vuoden juhlintaan olin valinnut pakastimessani olleen hirvenpaistipalan, jonka olin saanut Museokadun sienikummiltani Elisalta ja säästänyt sitä jotain erityistä reseptiä varten
Tiedättekö sen tyypin, joka tilaa ravintolassa aina saman annoksen. Ettei vaan sitten pety, jos valitseekin annoksen, joka ei osoittaudu suosikin veroiseksi
Vartaassa grillattuun picanhaan liittyy meillä erityisen lämpimiä muistoja toissavuotiselta Madeiran reissultamme, jolloin pääsimme maistamaan tätä grillilihojen kunkkua ensimmäistä kertaa
Lammaspizza Lähi-idän mauilla (2 kpl). Meidän perheessä vietetään aika perinteistä pääsiäistä. Perhe ja sukulaiset kokoontuvat yhteen ja nautimme juhla-aterian pitkän kaavan mukaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.