Noin puolenkilon paisti kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön (pakkasesta otetutun paistin täytyy sulaa jääkaapissa rauhassa ainakin pari vuorokautta)
Sitten tehdään marinadi lihalle, tällä kertaa valkohäntäpeuran sisäfileetä, muuten samoin mutta valkoviinin sijaan punaviiniä ja limemehu jätetään pois
Sekoita ja lisää joukkoon myös valkohäntäpeuran lihat. ½ kg valkohäntäpeuran lihaa kuutioina (hirvi, kauris, poro)150 g villisiankylkeä (pekonia)porkkanaanauristasipuliavalkosipuliavarsiselleriäpersiljaapunaviiniämustaherukkalikööriä (cassis)suolaapippuriavehnäjauhojavoitaoliiviöljyäRuskista valkohäntäpeuran liha kuumalla pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa nopeasti ja laita liha hetkeksi sivuun lepäämään
)valkohäntäpeuran sisäfileetä (hirvi, kauris, poro)rapeaa salaattiaomenoitapakasteherneitävuohenjuustoakuorittuja maapähkinöitärosmariinisiirappiavalkoviinietikkaa/sitruunamehuaoliiviöljyäpersiljaasuolaapippuriaRevi salaattia pohjalle, lisää pari kuorittua ja kuutioitua omenaa, sekä herneet
Suomeksi sanottuna kokonaisen valkohäntäpeuran fileen paistaminen taikinakuoressa. Kyseessä on versio Napoleonin Waterloossa 1815 voittaneen Iron Duken lempiherkusta, joka paremmin tunnetaan nimellä Beef Wellington
Kosken kartano palkittiin viime viikolla Suomen ympäristöystävällisimpänä maatilana. Varsinais-Suomen ja Uudenmaan rajalla, Perniön Koskella sijaitseva tila on tunnettu erityisesti luonnonmukaisesti kasvatetusta Hereford-pihvikarjanlihastaan
Miltei koko syksyn ja alkutalven testissäni on ollut mielenkiintoinen työkaluyhdistelmä, hiilikuitutukkinen Sako -kivääri ja Steinerin hämärä/all-round -kiikaritähtäin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.