Kuori kurpitsa,jaa se kahteen osaan ja leikkaa siitä sen kokoisia paloja joita on helppo raastaa. Sen jälkeen raastoin joukkoon myös sipulin,mutta sipuli raastetaan karkealla terällä sillä muuten siitä tulee mössöä
Laitan tähän vähän muokatun (=miten minä tein) ohjeen. NAMNAMKäytiin eilen illalla vielä Anssin ja ystävämme Puttosen kanssa katsomassa Valon kaupunki -tapahtumia
Vietin eilen aivan mahtavan päivän kahden ihanan bloggaajakollegan kanssa. Pidimme Anninunissa Annin ja Dr Sugar blogin Jinnan kanssa yhteisen leivontapäivän, jonka aikana jaoimme vinkkejä ja kokeilimme erilaisia kakunkoristus japursotusjuttuja
Kreikkalainen leipä menee vähän samaan sarjaan kuin peltipiirakka. Tosin kaupunkilomalla Jyväskylässä maistelin erinomaista piirakkaa, jonka täytteessä oli perinteisen jauhelihanja riisin lisäksi pinaattia
Kullankeltaista läpikuultavaa voikukan terälehdistä valmistettua mehua ja voikukkateetä. Tämä mehu valmistetaan samalla periaatteella kuin mustan seljan kukkamehukin, kukkien terälehtien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä jonka jälkeen mehu saa viipaloidun sitruunan kanssa vetäytyä seuraavaan päivään
Heitä sämpylöiden päälle vähänjauhoja, siemeniä ja tee sämpylään ristiviilto. Vietämme täällä pitkää laskiasviikonloppua hiihdellen, saunoen ja herkutellen
Helppoa ja nopeaa ruokaa, jauheliha-perunavuokaa. Tiesin erään ystäväni olleen kaupungissa ja tulossa käymään luonani, niin teinpä meille nopean ruoan pakastimen kätköistä löytyneistä jutuista
Muutaman annoksen olinkin jo valmistanut ja kuvannut, mutta sitten kiire javalon puute, joka pahasti häiritsee niin kuvausta kuin mieltä, aiheuttivat pienen stressin, joten päätin luopua koko ajatuksesta
Kuvat ovat valon vähyyden ja kuvien muokkaamisen jälkeen vuoksi jotenkin omituisia ja tuntuu, että tuo kuorrute ei ole samanvärinen kuvissa kuin luonnossa
lähestyy ja munkit sekä muut vappuaiheiset syömiset maistuvat tietysti meille allergisellekin. Olen jo aiemmin postannut ohjeen italialaisesta karnevaaliajan herkusta, joka
Se oli jotenkin epätyypillinen Nigellan ruokavalikoimassa ja jäi mietityttämään. Näitä muokkailemalla ja omaa lihapullaohjettani yhdistelemällä syntyi eilen kotiruoaksi kananmunatäytteinen lihamureke
Sanottakoon suoraan, että mun mielestä keitot on usein vähän tylsiä ruokia (kaikki vaan kattilaan ja sekasin), mutta ne ovat käteviä silloin, kun ei ole jaksanut käydä kaupassa, väsyttää, eikä jaksaisi tehdä ruokaa, mutta on nälkä
Alkuperäisen ohjeen löysin kirjastosta lainaamastani Annika Rognebyn Leivo arkeen ja juhlaan – keittokirjasta, jota googlailuni mukaan myy muun muassa Booky
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.