-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. 3. d. l. h. i. r. s. u. m. o. t. a. v. e. ä. 1. 2. (. 4. ). /. N. k. K. n. p. T. R. y. j. L. H. ,. ö. V. A. M. O. c. E. g. P. S. Y. b. '. 5. 0. €. C. I. ". D. / 3. d l
Olen ollut jo pitkään smoothie-pannukakkukierteessä, mitä tulee aamupaloihin. Toisinaan puuron keittäminen aamulla tuntuu tuskaisalta smoothien nopeuden ja helppouden rinnalla, olen nimittäin todella tarkka keitettävän kaurapuuron valmistusmetodista
Mustaviinimarjateetä ja Antti Heikkilän siunattu kipu-kirja. Suosittelen muuten teille kaikille tätä kirjaa, niin kuin muitakin Antti Heikkilän kirjoja luettavaksi, etenkin nuo ruoka-kirjat ovat aivan parhaita
Nimittäin leivinjauhetta ja maitoa lukuunottamatta olen näistä tismalleen samoista raaka-aineista keittänyt sangen mehevää, ihanan kuohkeaa (kiitos puuron joukkoon kiehumisen loppuvaiheessa hämmennettävien valkuaisten) puuroa
-. -. -. -. -. -. -. -. -. O. l. e. n. m. u. t. a. k. i. ä. y. s. p. r. o. ,. j. ö. '. g. h. M. d. v. (. C. B. z. ). 1. 2. /. 3. ½. 5. S. T. V. c. A. b. N. l. d l. t l
Mutta ennen tuota listausta kerron teille muutaman kaurapuuro niksin ja perusreseptin. Kaurapuuro. 2-3 annosta. Hiutaleista riippuen valmista puuroa voi saada aikaiseksi viidessäkin minuutissa, mutta aikaa kannattaa varata vähintään 10-15 minuuttia. kaurahiutaleet saatu tuotenäytteenä Vallius vihannespuodista 2-3 annosta
Hirssiä on hyvä liottaa 1-8 tuntia (kuten muitakin viljoja) sulavuuden parantamiseksi. 0,3 l paksua mantelimaitoa (- jos käytät kaupan maitoa, kokeile kookosta, joka on mantelimaitoja paksumpaa)
Myöskin speltti- ja hirssihiutaleista haudutettu puuro toi mukavaa vaihtelua perus kaurapuurolle. Riisi- ja hirssi ovat gluteenittomia toisin kuin spelttihiutaleet, jotka soveltuvat monelle jotka saavat muutoin viljoista oireita
Lisäksi verikokeissa on tosiaan pyörinyt vasta-aineita kaikkiin kotimaisiin viljoihin. joten se sopii mainiosti keliaakikoille ja useimmille vilja-allergisille
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. L. u. p. a. s. i. n. j. o. e. m. l. k. t. ä. F. B. c. v. r. ,. h. d. T. b. y. ö. H. V. P. f. J. . O. 1. 5. (. 7. 0. g. ). R. M. K. S. 6. 4. %. 8. 2. d l
Mukavaa viikonloppua kaikille - mitäs teillä on suunnitelmissa. Eilen oli Berliinin 30-asteen helle yhtäkkiä laskenut 18 asteeseen, olin puistossa joogamassa ja meditoimassa jo klo 8 ihanien BoostCamppilaisten kanssa ja sen jälkeen niin jäässä, ettei sitä kylmyyttä olisi sulattanut mikään muu kun iso kulho samettista herkkupuuroa (niin ja otin mä lämpimän vaahtokylvyn myös sillä aikaa kun puuro kiehui, hehe. Puuron teko ei ole vaikeeta - vaatii vaan vähän aikaa (noin 30 min). 8 dl nestettä (puolet maitoa, puolet vettä) + 1-3 dl nestettä myöhemmälle. 1 dl amarantti-hiutaleita (kaurahiutaleet käy myös. Hauduttele puuroa kannen alla matalalla lämpötilalla noin 25-30 minuuttia. Lisää kiehumisen loppuvaiheessa vielä 1-3 dl vettä puuron koostumuksesta riippuen ja hauduta vielä hetki. ) 8 dl nestettä (puolet maitoa, puolet vettä) + 1-3 dl nestettä myöhemmälle. 1 dl amarantti-hiutaleita (kaurahiutaleet käy myös
Keitä vesi kattilassa ja lisää kaurahiutaleet, chian- ja pellavansiemeneet. Perinteisten kaurapuurojen rinnalle on kehitetty tuorepuuroja ja minulta löytyy myös erittäin herkullinen resepti uunissa paistettavaan maukkaaseen kaurapuuroon kiireettömien aamujen varalle
Mainittakoon nyt esimerkiksi erinäköiset liemet, joita jää liha-, kala- tai kanapadan pohjalle. Mistään ei tule yhtä pehmeitä sämpylöitä kuin kaurapuuron lopusta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.