Mutta hetken mietiskeltyään mies tuli kysymään, olinko tänään laittanut viiliä lapsille tekeytymään ja vastattuani, että kyllä vain ison kupillisen niin homma alkoi seljetä
// illallisena spagettia, jauhelihakastiketta ja vihanneksia // naposteluun lehtikaalisipsejä // iltapalana miehen tekemään banaani-cashewleipää sekä viili mustikoilla
Meille tutut jogurtti, viili, rahka ja piimä ovat kaikki fermentoituja. Yksi tämän vuoden ruokatrendeistä meillä ja maailmalla ovat fermentoidut eli käymisteitse valmistetut elintarvikkeet
Lisää viili, öljy, suola ja siirappi. 2 dl viiliä (käytin kermaviiliä, sitä kun oli jääkaapissa). 2 dl viiliä (käytin kermaviiliä, sitä kun oli jääkaapissa)
Reseptejä tutkiessani huomasin yhden yhtenevän asian, taikinaan laitetaan jotakin hapanta, mutta tämäkin voi olla reseptistä riippuen piimää, viiliä, kermaviiliä tai jopa rahkaa
Iltaisin menee vielä joku kevyt iltapala tyyliin viili tai marjasmoothie. Vaikka uudesta vuodesta lähtien olen enemmän keskittynyt entistä terveellisempään ja sokerittomampaan elämään, voi joskus viikonloppuna silti löysätä ja nauttia herkuista
Viiliä on todella helppo tehdä ja sitä meillä tehdäänkin silloin tällöin. Viilin juureksi tarvitsee ostaa kaupasta valmista viiliä, mutta jatkossa voikin sitten käyttää omatekoista viiliä uuden viilisatsin juurena
Siirrä viilit aamulla jääkaappiin, jossa ne säilyvät noin viikon. 200 g ykkösviiliä. Lisää jokaiseen kulhoon 1 1/2 dl maitoa samalla haarukalla hyvin vatkaten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.