1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Voitele leivinpaperi ja pane voideltu puoli tiiviisti kalan ylle
Yrttikastike. Ihanaa, kun on sen verran lämmintä, että voi nautiskella hyvästä ruuasta terassilla. Tänään tein maukkaan yrttiseoksen leivitetyn naudan sisäfileen kera
Meinasin jo kirjoittaa otsikoksi Raikas aurinkoinen keitto mutta pysähdyin, onneksi. Siinä oli mielestäni hieman tekopirteä tätimäinen sävy, johon en ihan heti suostu samaistumaan
1. Riimisuolattu lohi. Sekoita suola, valkopippuri ja sokeri. Fileoi lohi ja riimisuolaa fileet suolaseoksessa, anna seistä kylmässä vähintään vuorokausi
Kirpeä yrttikastike. Viimeisen vuoden aikana sumakki on paistatellut maustekaappini kuninkaana. Mihin kaikkeen tuota kirpeän hedelmäistä ja intensiivisen punaista jauhetta voikaan käyttää
Rakastan perunaruokia. Peruna on niin monipuolinen lisuke ja siitä saa loihdittua helpolla hyvää. Peruna on kaikenkukkuraksi edullista, lajikkeita sekä makuja löytyy paljon, ruoanvalmistuksesta riippuen
Tämä kuulemma antaa perunoille erityisen rapean pinnan. Jamie Oliver sen itse sanoo, nämä uunissa paistetut voiperunat ovat täydellisiä, ja loistava lisäke esimerkiksi paahtopaistille
Voi kuinka paljon pidänkään paahdetuista perunoista. Rapea maukas kuori, pehmeä sisus, kevyt suolaisuus ja rasvaisuus koukuttavat syömään vielä yhden perunan
Vilijaana oli jokunen aika sitten tehnyt liha-pekoni-kasvispataa ja koska mullakin oli possunsuikaleita varattuna yhden päivän ruokaan, päätin tehä jotain saman tapaista
Kokeile kypsyyttä tikulla ja sivele vielä pikkuisen voita perunoille. Monessa blogissa on viime päivinä tehty hasselbackan perunoita ja niin minäkin tein eilen, kun nuoriso oli sunnuntaipäivällisellä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.