225 astetta
Irtopohjaisen vuoan pohja peitetään leivinpaperilla
2
munaa
0,75 dl
sokeria
0,75 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
10 min
Jäähtyneen
3 dl
vispikermaa
2 rasiaa
( a´ 180 g ) rasvatonta maitorahkaa
250 g
kevyt tuorejuustoa
3 dl
tomusokeria
130 g
valkosuklaata
0,5 sitruunan
mehu
5 kpl
liivatelehteä
4 rkl
Puristetaan vesi pois liivatelehdistä ja sulatetaan lehdet nopeasti kuumassa sitruunamehussa. Sekoitetaan varovaisesti kermavaahto täytemassaan ja viimeiseksi vähän jäähtynyt liivate- sitruunamehuseos.
Joululta oli jäänyt 1 vähän vajaa rasia torttuhilloa jääkaappiin, siitä syntyi yksi kakku.
2 dl
vispikermaa
2 purkkia
a´ 180 g rasvatonta maitorahkaa
1 vajaa
rasia luumumarmelaadia ( n. 1 dl )
2 tl
kanelia
steviaa pieni henkäys
4 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
Pohjan ohje on siis tuolla ensimmäisenä.
Vatkataan kerma ja siihen sekoitetaan kaikki muut ainekset paitsi kiehuvaan veteen liuennut liivate, se lurutetaan seokseen viimeisenä. Tämä viritelmä sopii hyvin myös jälkiruoaksi.
V. i. m. e. v. k. o. l. a. s. t. u. n. p. ä. r. ,. j. h. d. E. y. S. f. P. O. A. N. K. M. 2. 0. g. 1. /. 4. 5. (. c. ). -. F. z. B. &. D. 3. 7. L. ö. ". b. å. T. 9. 6. w. I. 8. '. W. C. x. %. H. q. G. Y. t l. d l
B. l. o. g. i. n. t. ä. y. e. k. a. s. v. u. A. m. J. r. h. j. N. ,. p. b. (. ö. ). d. O. E. L. -. K. ". T. S. c. f. P. Y. G. &. 1. 8. 5. 0. M. V. 2. 3. /. 4. C. 6. x. I. F. €. Ä. R. Ö. D. w. U. H. '. z. W. q. d l. c l
v. a. i. o. l. s. k. h. n. u. m. e. N. p. t. j. ä. P. O. J. <. 3. 1. 5. (. 2. 0. g. ). d. 7. T. y. 4. r. V. H. c. S. ö. K. ,. Y. M. ½. L. -. - l. k p. d l. t l
T. ä. m. t. u. o. r. e. j. s. k. a. n. i. l. y. V. h. d. B. -. ö. P. ,. v. p. O. S. 1. 8. 0. g. 7. 5. 4. 2. ¼. (. á. ). c. 3. M. L. K. H. ½. E. N. ". J. - l. d l
Nyt vasta pääsen näitä äitienpäivä herkkuja tänne laittelemaan, kunon aika mennyt muissa touhuissa. Verotukseni sain jo hyvään malliin tehtyä sunnuntai-iltana tänään pieni tarkistus ja saan viedä laput postin kuljetettavaksi
Mainion Maku-lehden numerossa 2/2013 oli verraton Marttaliiton johtajan Marianne Heikkilän kakkuohje, joka on mielestäni oiva mukaelma savolaisten herkusta mustikkakukko
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.