Halstrattu reseptejä

Halstrattu lohi grillatuilla sitruunoilla

Halstrattu lohi grillatuilla sitruunoilla

Juhannus tuli ja meni, ja lopulta kelitkin suosivat ainakin Saimaan rannalla. Pöytä notkui kesäisiä antimia niin aattona kuin juhannuspäivänäkin, eikä keskikesän juhla ainakaan sapukasta jäänyt kiinni

Halstrattu lohi

Noin 5 hengelle. n. 1 kg lohifile. Suolaukseen. 1 l vettä. 1 dl Himalajan ruususuolaa. 1. Keitä vesi ja kaada laakeaan astiaan suolan kanssa ja anna jäähtyä

Tillimarinoidut, halstratut silakat

1. Fileoi kalat, mutta jätä nahat paikoilleen. Hienonna tilli. Sekoita oliiviöljy, anjovisliemi, tilli, dijoninsinappi, suola ja pippuri marinadiksi

Foliossa halstrattua ahventa

1. Perkaa ja suomusta kalat, suolaa ne sisältä. 2. Työstä täyte yhteen ja levitä täyte kalojen sisään. Kääri kalat foliopaketteihin

Halstrattu nieriä ja yrttiperunat

1. Mätikastike. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, tilli, lohenmäti ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla

Halstrattu turska ja oliiviperunasose

1. Suolaa kala kauttaaltaan ja pane jääkaappiin tunniksi. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Lämmitä maito oliiviöljyn ja voin kanssa

Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

1. Mausta sitruunamehu pippurilla ja marinoi siinä kalaa noin puolen tunnin ajan. Mausta kalapalat suolalla ja halstraa niitä 5-6 minuuttia, kunnes ne ovat kellerviä

Halstrattua kuhaa

1. Paloittele kala annospaloiksi. Ruskista voita kevyesti pannussa, laita kalapalat pannuun nahkapuoli alaspäin

Halstrattua kummeliturskaa

1. Taputtele kalaan karkeaa suola. Anna sen maustua viileässä 1-1 ½ tuntia paksuudesta riippuen. Huuhtele suola pois ja jaa filee neljään osaan