Helppo ja hyvä lihapata reseptejä

Helppo lihapata uunissa kypsentäen ja salaatti

Helppo lihapata uunissa kypsentäen ja salaatti

Helppolihapata (uunissa kypsentäen). Vilijaana oli jokunen aika sitten tehnyt liha-pekoni-kasvispataa ja koska mullakin oli possunsuikaleita varattuna yhden päivän ruokaan, päätin tehä jotain saman tapaista

Baijerilainen lihapata

Mausta lihapalat, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipuleita ja pieniä paprikapaloja voissa pannulla ja siirrä sitten pataan

Korealainen lihapata

Olen muutamaa ohjetta kokeillut, ja tämä pata on kyllä helppoja maistuva. Padan voi tehdä valmiiksi vaikka sunnuntaina, ja maanantaina voi lisäkkeeksi keittää riisiä ja valmistaa vaikka tämän Stockmannin pikakimchin

Burgundilainen lihapata

Ruskista lihasuikaleet ja pekoni padassa tai pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää palaset pannulle

Appelsiininmakuinen lihapata

Ruskista lihakuutiot ja kuullota sipulit ja valkosipuli voissa. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska ja lihaliemi

Lihapasta

Kuullota hienonnettu sipuli ja kuutioitu läski pannulla, lisää peperoncino murskattuna. Lisää jauhelihaja ruskista

Lihapata monelle

Kuori ja viipaloi sipuli, paista pehmeäksi öljyssä ja lisää pataan. Kuori ja viipaloi valkosipuli, lisää pataan

Lihapata pilahviriisin kera

Kuori ja viipaloi sipuli. Harjaaja puhdista sienet ja paloittele ne pienemmiksi. Leikkaa liha sentin leveiksi ja noin kaksi ja puoli senttiä pitkiksi suikaleiksi ja mausta mustapippurilla

Unkarilainen lihapata

Kuori ja hienonna sipuli. Puolita paprika ja poista siemenet. Kuumenna rasva padassa ja kuullota sipuli kullanruskeaksi

Unkarilainen lihapata paprikalla

Hienonna sipuli, tomaatti ja paprika hienoksi. Paista sipuli öljyssä pehmeäksi ja läpikuultavaksi. Lisää tomaatti ja paprika, paista hetki

Bolivialainen lihapata

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isossa padassa ja kuullota sipuli. Lisää lihapalat ja riisi

Maijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuret

Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista kevyesti siitakesienet, sipulit ja lisää pataan. Kiehauta tomaattipyree, balsamiviinietikka, hunaja, punaviini ja kerma kattilassa ja lisää pataan
Kuminalla maustettu lihapata

Kuminalla maustettu lihapata

Lihapata on slow foodia parhaimmillaan, se valmistuu rauhassa liedellä poristen ja resepti on niin helppo että epäonnistuminen on käytännössä mahdotonta