Helppolihapata (uunissa kypsentäen). Vilijaana oli jokunen aika sitten tehnyt liha-pekoni-kasvispataa ja koska mullakin oli possunsuikaleita varattuna yhden päivän ruokaan, päätin tehä jotain saman tapaista
Paloittele porkkana, sipuli, purjo ja juuriselleri pieniksi paloiksi. Keitä lihojaja kasviksia mausteiden kera vedessä kattilassa kunnes liha on mureaa
Olen muutamaa ohjetta kokeillut, ja tämä pata on kyllä helppoja maistuva. Padan voi tehdä valmiiksi vaikka sunnuntaina, ja maanantaina voi lisäkkeeksi keittää riisiä ja valmistaa vaikka tämän Stockmannin pikakimchin
Kuori ja viipaloi sipuli. Harjaaja puhdista sienet ja paloittele ne pienemmiksi. Leikkaa liha sentin leveiksi ja noin kaksi ja puoli senttiä pitkiksi suikaleiksi ja mausta mustapippurilla
Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista kevyesti siitakesienet, sipulit ja lisää pataan. Kiehauta tomaattipyree, balsamiviinietikka, hunaja, punaviini ja kerma kattilassa ja lisää pataan
Lihapata on slow foodia parhaimmillaan, se valmistuu rauhassa liedellä poristen ja resepti on niin helppo että epäonnistuminen on käytännössä mahdotonta