Sulata ja jäähdytä margariini. Kun on viettänyt viimeiset viisi päivää itselle entuudestaan lähes tuntemattomassa suurkaupungissa, kävellyt viidentoista kilometrin päivämatkoja, imenyt itsensä täyteen historiaa ja vaeltanut nähtävyydestä toiseen liki ikiliikkujan tavoin, on ihastuttavaa palata kotiin – ja ihan tavalliseen elämään
Kirjotan tähän nyt sen ohjeen, mitä oon itse käyttänyt ja ainakin mä oon tykännyt. Nyt olis vuorossa aika perinteinen kauraomenapaistos, tai ainakin meillä tätä on tehty jo kauan, vaikkakin ohje on saattanu muuttua vuosien varrella
Hyvää itsenäisyyspäivää. Mielikuvitukseni ei antanut paljoakaan vinkkejä, ja lopulta päädyin testailemaan hieman erilaista piparkakkutaikinaa ja samalla tekemään siitä pari pientä piparitaloa alustoineen sekä alustan isolle piparitalolle (jonka tein eri taikinasta) ja myös joitakin tähden mallisista piparin paloista tehtyjä kuusipuita
Varmaan joka ainoa kulho jonka omistan oli tiskissä (jätetään mainitsematta että omistan vain kolme kulhoa), kaikkia mahdollisia sekoittimia, pannuja ja muita oli pöydät täynnä likaisena
Itse en osannut päättää nimeänkö tämän piirakaksi, pullaksi vai kakuksi. Melkein kaikki mustikkapiirakat, mitä löysin, oli tehty juuri tuolla murotaikinapohjalla
Pomadasta vielä sellainen, että ainakin itsetehtynä se on yllättävän allergeeniton. Se voi olla haaste kahvilassa istuessa, jos pöytätoveri haarukoi antaumuksella omaa suklaakakkuaan samalla kun itse pitää malttaa ja odottaa, mutta haaste on vaivan arvoinen
Nyt päätin uhmata ja kuoria ja pilkkoa perunat itse, lähinnä koska ei ollut vaihtoehtoja. En muista, että niitä olisi lapsuudessani edes kotona juurikaan tehty, mutta jossain olen niitä syönyt ja ihastunut
Helposti voisi kuvitella, että jos kotona on tehtyitse, se periytyy ja itsekin päätyy värkkääjäksi. Siitä on jo kymmenisen vuotta, kun leivoin torttuja (itse asiassa viimeksi
Skonsseja olen hyvällä ruokahalulla nauttinut juuri englantilaisen teepöydän äärellä, mutta jostain syystä kipinä ei ole riittänyt, että itse olisin niitä leiponut
Tarvitset. Kakkupohja on tehty voi-sokeripohjaan. Sulata voi/margariini huoneenlämpöiseksi mikrossa. 150g voita tai margariinia. ITSE OLEN TEHNYT 26 cm VUOKAAN LISÄÄMÄLLÄ YHDEN MUNAN JA 0,5 dl VEHNÄJAUHOJA