Salvador Dalin maalauksen pohjalta tehty juliste on Pekan valitsema. Tässä ohjeessa mainitut ainemäärät ovat vain suuntaa-antavia, koska itse heittelen aineksia pannulle maun mukaan, sen kummemmin mittailematta
Etenkin kasvisruokailijan kannalta on kuitenkin oleellista, ettei kaikkia aminohappoja tarvitse saada kerralla, vaan monipuolisesti syöminen päivän aikana riittää
Majoneesia (joko kaupan tai itsetehtyä) puoli desiä. Itse jouduin ruuat laittamaan ja tiskit tiskaamaan, miehellä ollessa aina jotain “parempaa” tekemistä
Itse ostin molempia ensi kertaa tätä ruokaa varten ja tykästyin niiden makuun siinä määrin, että niistä taitaa tulla osa jääkaappini maustekastikkeiden vakioarsenaalia
Kotioloissa täällä Suomessa sitä on melkoisen vaikeaa tehdä itse, sillä kyseisiä papuja ei oikein saa mistään muualta kuin Sichuanista ja vaikka sattuisi saamaan, tahnan valmistukseen kuluu vähintään neljä kuukautta aikaa (toinen lähde oli sitä mieltä että tahnaa pitää kypsytellä kolme vuotta) ja sitä pitää muistaa sekoittaa joka päivä sinä aikana, joten jätän tällä kertaa väliin sen itse valmistuksen
Siellä on sitten tarjolla ihan perus buffaruokaa Aasia-teemalla, lisäksi myös sushia (maku nyt ei kyllä päätä huimannut) ja parasta on että saat valita buffa-tarjonnasta lautaselle raakoja aineksia, jotka viet grillille, valitset kastikkeen ja sitten ne siinä tuoreeltaan paistaa annoksen
Kastike oli suoraan pullosta mutta kääryleet itsetehtyjä. Kerrotaan että Virossa on tällä hetkellä käynnissä valtava pienpanimobuumi joka ansaitsee huomionsa
En lähtenyt vielä tällä kertaa tekemään itse currytahnaa, sillä en ole löytänyt kaikkia aineksia. Kaupan currytahna toimi passelisti, mutta alusta pitäen tehty maustetahna antaisi varmasti enemmän monikerroksista syvyyttä ruokaan
Kohde, jossa kävin, on Vantaan Ilolassa sijaitseva Satupiha. Ja kun ajatustyö on nyt jo kertaalleen tehty, päätin kirjata asiat ylös omaksi ja muiden lavaviljelijöiden iloksi ja hyödyksi
kaksi itsetehtyä gluteenitonta kaurasämpylää, siivu juustoa ja Keijua. wokki, jossa tofua, paprikaa, sipulia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä (nämä on niiin hyviä
Itse rakastan tätä kalaa, olen syönyt sitä vastaongittuna koko lapsuuteni. Savu antaa aina jotenkin niin uskomattoman hienostuneen vivahteen lihaan tai kalaan, mikäli se on kunnolla tehty
Ja pitäähän perheessä itsensä lisäksi miellyttää sitä toistakin joten tänään shoppailtiin sitruunaruohot, mirinit sekä muut ainekset ja keiteltiin teriyakia