Kantarellikastike. Kanttareillikauden alku on Äijäruokalassa aina juhla-aikaa ja tällä kertaa se aloitettiin paistetulla siialla ja kantarellikastikkeella
Kantarellikastiketta kermalla vai ilman. Usein vain paistan kantarellit lähes lihaisen makuiseksi, mutta joskus mieli tekee perinteistä kantarellikastiketta
1. Kastike. Puhdista kantarellit, puolita suurimmat. Kuori ja hienonna sipuli. Anna sienten "hikoilla" paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut
Onnekseni olen nyt muutamaan otteeseen löytänyt metsästä ihania kantarelleja. En ole kovinkaan kokenut sienestäjä, mutta tunnistan nämä keltaiset ihanuudet ja joitain tatteja
K. a. u. p. s. o. l. i. r. n. k. f. e. t. j. ä. 1. ,. 7. g. M. h. y. v. H. m. ö. Y. O. S. 0. 5. P. d. A. V. J. –. ½. F. 4. -. 2. R. L. (. ). T. 3. k g. d l
Kaada kantarellikastike kypsien gnocchien päälle ja tarjoile heti. Leikkaa sipuli mahdollisimman pieneksi ja hauduta miedolla lämmöllä voissa 10 minuuttia
1. Paisti. Ruskista paisti hyvin joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari paksuimpaan osaan, lisää laakerinlehti ja pippurit ja kaada päälle lihalientä
Tässä hieman juhlavampi versio kantarellikastikkeesta. Tätä teimme yhdeksi lisukkeeksi paistetulle poronfileelle, toimii kyllä erittäin hyvin ihan sellaisenaan vaikka höytytettyjen tai keitettyjen puikulaperunoiden kanssa